Boot zonder vaarbewijs huren

FAQs

Waar moet ik op letten bij het huren van een boot zonder vaarbewijs?
Wanneer je een boot zonder vaarbewijs gaat huren zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Let allereerst op hoeveel mensen er op de boot kunnen. In het zoekmenu kun je filteren op het aantal mensen dat je mee wilt nemen. Let ook op welke extra's er bij de verhuur mogelijk zijn. Zo kun je soms zelfs een boot huren met schipper en vaak zijn er wel leuke extra mogelijk als bijvoorbeeld een supboard, snorkel en andere watersportartikelen. Wanneer je de boot zonder vaarbewijs voor een langere periode huurt moet je even opletten of het verplicht is om de boot 's nachts te laten terugkeren in de thuishaven. Kijk ook even naar het annuleringsbeleid van de booteigenaar, zeker wanneer je in het buitenland op vaarvakantie wilt. Je kunt al deze informatie per boot vinden op de website.
Wat is het verschil tussen het huren van een boot zonder vaarbewijs in Nederland en in het buitenland?
Het verschil zit hem vooral in de regels voor het vaarbewijs in Nederland en in het buitenland. In Nederland wordt er voor het vaarbewijs namelijk gekeken naar de lengte van de boot en de maximale snelheid, terwijl in veel mediterrane bestemmingen wordt gekeken naar het vermogen van de motor en de lengte van de boot. Zo mag in Nederland een boot zonder vaarbewijs bijvoorbeeld wel 15 meter lang zijn, als hij maar niet harder kan dan 20 kilometer per uur. In Spanje mag de boot niet langer zijn dan 5 meter en niet meer dan 15 pk hebben en in Frankrijk mag de boot wel 20 meter lang zijn, maar niet meer dan 6 pk hebben. In Italië mag een huurboot wel 40 pk hebben in sommige gevallen. Zo zie je maar dat er zich grote verschillen voordoen tussen de landen. In Nederland kun je binnen de regels namelijk al een vrij grote motorboot zonder vaarbewijs huren. In het buitenland gaat het vaak eerder om kleinere motorboten voor een dagje uit. De boten zonder vaarbewijs op onze website voldoen aan de lokale regels.
Wat kost het huren van een boot zonder vaarbewijs?
De kosten voor het huren van een boot zonder vaarbewijs zijn natuurlijk verschillend per land. In Nederland kun je bijvoorbeeld al een boot zonder vaarbewijs huren vanaf 65 euro per dag. Je huurt voor deze prijs een grote boot met kajuit. Veel boten zijn ook alleen per week te huur. In Italië huur je al een kleine boot zonder vaarbewijs vanaf 50 euro per dag. Op de website van Nautal kun je zoeken op jouw ideale locatie om een boot te huren. De prijs wordt behalve door de plaats van vertrek ook beïnvloed door het vaarseizoen, de lengte en het bouwjaar van de boot en de gekozen extra's.
Zijn er nog extra kosten verbonden aan het huren van een boot zonder vaarbewijs?
In sommige gevallen komen er extra kosten bij de verhuur kijken. Zo rekenen sommige verhuurders extra kosten voor de brandstofconsumptie en voor de schoonmaak. Op de website van Nautal kun je alle informatie vinden met betrekking tot extra kosten. Vaak zijn er ook optionele extra's mogelijk, zoals watersportartikelen en dergelijke. Hiervan zijn de prijzen genoemd op de website.
Heb ik een vaarbewijs nodig?
Nee, voor een boot zonder vaarbewijs heb je geen vaarbewijs nodig. De boten zijn makkelijk te besturen en de bootverhuurder kan je ter plaatse uitleggen hoe de boot werkt.
Wat zijn de beste bestemmingen voor het huren van een boot zonder vaarbewijs?
De beste bestemming om een boot zonder vaarbewijs te huren hangt af van je voorkeuren. Als je een woonboot wilt huren zonder vaarbewijs kun je dit het beste in Nederland doen. Wanneer je lekker over het water wilt scheuren kun je het beste een boot zonder vaarbewijs in Italië huren, want daar mag de boot wel 40 pk hebben! Verder zijn er natuurlijk tal van prachtige locaties om een boot te huren, zoals Spanje, Frankrijk, of zelfs buiten Europa op de Caraïben bijvoorbeeld.

Waar wil je varen?

Vind boten op jouw droomlocatie!

Boot zonder vaarbewijs huren

Lekker op vakantie over het prachtige water scheuren en genieten van het warme zonnetje? Nautal maakt het makkelijk voor je! Zelfs wanneer je geen vaarbewijs hebt kun je op je favoriete locatie op pad met de boot! Zo kun je bijvoorbeeld een boot zonder vaarbewijs huren op onze website. Het was nog nooit zo makkelijk! Lees snel verder, of zoek alvast een mooie boot op een van de bovenstaande locaties!

Waarom zou ik een boot zonder vaarbewijs huren?

Een boot zonder vaarbewijs huur je makkelijk en snel. Bovendien behoren de boten vaak tot de goedkoopste opties onder de boten die te huur zijn op de website van Nautal. Vanaf het water zie je de omgeving altijd weer op een nieuwe manier. Ontdek bijvoorbeeld het Friese landschap door over de vele meren en kanalen te varen, vaar naar verstopte baaien op de Griekse eilandjes, of geniet van prachtige uitzichten op een van de grote Italiaanse meren. Klinkt goed toch? Huur snel een boot zonder vaarbewijs bij Nautal!

Hoeveel kost het om een boot zonder vaarbewijs te huren?

De kosten van het huren van een boot zonder vaarbewijs zijn natuurlijk afhankelijk van de locatie waar je de boot huurt. In Nederland kun je bijvoorbeeld al een boot zonder vaarbewijs huren vanaf 65 euro per dag. In Nederland zijn het wel vaak kajuitboten die worden gehuurd en daarom zijn veel boten per week te huur in plaats van per dag. In landen als Griekenland en Italië kun je al een boot zonder vaarbewijs huren vanaf 50 euro en in Spanje betaal je vanaf ongeveer 100 euro. Naast de locatie waar je de boot huurt zijn ook het vaarseizoen, de grootte van de boot en de gekozen extra’s van invloed op de prijs.

Wat is inclusief in het huren van een boot zonder vaarbewijs en welke extra kosten kan ik verwachten?

Meestal zijn alle kosten inclusief bij het huren van een boot zonder vaarbewijs, maar soms worden er verplichte extra kosten gerekend. Zo kunnen er extra kosten bij de huurprijs komen voor bijvoorbeeld de brandstofconsumptie en een eindschoonmaak. Vaak zijn er ook leuke optionele extra’s beschikbaar. Zo kun je vaak bijvoorbeeld een snorkel, supboard, handdoeken, etc. bij de boot huren. Ideaal toch?

Heb ik een vaarbewijs nodig voor een boot zonder vaarbewijs?

Nee er is geen vaarbewijs nodig voor het varen met een boot zonder vaarbewijs. Het besturen van een boot zonder vaarbewijs is over het algemeen niet moeilijk en voordat je vertrekt krijg je een uitgebreide uitleg over hoe de boot werkt van de booteigenaar. Je kunt zelfs eventueel een testrit maken om even te wennen aan het besturen van een boot. Je moet soms wel boven de 18 zijn om met de boot te mogen varen. Wanneer je bang bent dat je nog niet genoeg ervaring hebt om een boot te besturen kun je ook een boot met schipper huren bij Nautal. Een schipper kan je naar de mooiste plekjes meenemen terwijl jij ultiem geniet van je vaartocht. In het zoekmenu op de website kun je filteren op boot met schipper.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een boot zonder vaarbewijs ga huren?

Wanneer je een boot zonder vaarbewijs gaat huren moet je allereerst opletten welke kosten bij de prijs inbegrepen zitten. Er kunnen namelijk extra kosten bij de huurprijs komen, zoals brandstofkosten en schoonmaakkosten. Verder moet je rekening houden met het maximaal aantal personen dat er op de boot kan. Er is altijd aangegeven hoeveel personen er maximaal op een boot kunnen. In het filtermenu kun je aangeven hoeveel personen je meewilt op je boottrip en dan kun je vervolgens kiezen uit alle boten die perfect zijn voor jou! Een derde factor waar je rekening mee moet houden wanneer je de boot voor een langere periode huurt, is of de boot ‘s nachts terug moet keren in de thuishaven. Sommige boten moeten namelijk iedere avond terugkeren, maar veel boten mogen ook wegblijven voor de gehele huurperiode. Kijk ook goed welke tijd je de boot op kunt halen en wanneer je weer terug in de haven moet zijn met de boot. Op die manier zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk heerlijk kunt varen met je boot. Op de website kun je ook makkelijk terugvinden in welke haven je de boot kunt ophalen. Sommige grote bestemmingen hebben namelijk meerdere jachthavens.

Welke modellen zijn er populair?

In Nederland vind je onder de boten zonder vaarbewijs veel motorjachten met een kajuit die niet langer zijn dan 15 meter en niet harder kunnen dan 20 kilometer per uur. In het buitenland vind je voornamelijk Ribs en andere kleine motorboten. 


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie