Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Catamarans > Spanje > Menorca

Catamaran huren op Menorca

9 Catamaranverhuur

Catamaran huren op Menorca 

Door het prettige klimaat en de aanwezige winden is een catamaran huren op Menorca een favoriete keuze voor velen. Door de stabiliteit is een catamaran bovendien erg comfortabel, ideaal voor hen die wat steviger op het water liggen. De omtrek van het eiland leent zich perfect voor een tocht om het eiland heen, waarbij u elke kleine baai en geheimzinnige hoek mee kunt pakken. Huurt u een catamaran op Menorca, dan liggen de eindeloze baaien en paradijselijke schoonheid aan uw voeten. 

Havens en bezienswaardigheden op Menorca 

Voordat wij u aantal aanbevelingen doen, is goed om in gedachte te houden dat waar u ook gaat, zeker rondom de haven van Ciutadella in het westen van het eiland, u rekening dient te houden met de getijden en de winden. In dit gebied kunt u de rissagues treffen - getijden die plotselinge stijgingen en dalingen van de zeespiegel veroorzaken in een zeer korte tijd. 

Een haven die zeker niet op uw to-do lijstje mag ontbreken, is de haven van Maó. Gelegen aan de oostkust van Menorca, is het één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Mocht u zich meer aangetrokken voelen tot een intieme sfeer, bezoek dan het vissersdorpje Fornells. Deze plaats ligt ten noorden van Menorca, en is thuis aan vele lokale lekkernijen, zoals de stoofpot van Langosta en La Pomada! 

Klimaat en weersomstandigheden 

Een bezoek aan Menorca is een garantie voor ontspanning met een typisch mediterraan klimaat met gemiddelde jaartemperaturen van 16,7 °.

Zoals al eerder genoemd zijn belangrijke aspect van het weer op en rondom Menorca de winden en getijden. Houd bijvoorbeeld rekening met de uit het noorden waaiende Tramontana: een meestal persistente, koude, droge en sterke wind. Wanneer u een catamaran huurt, is het altijd goed om rekening te houden met de winden die waaien om een rustig verblijf te kunnen garanderen. 

Vervoer

Alhoewel Menorca een klein eiland is, is het dankzij het toerisme goed verbonden met belangrijke steden in Europa. De makkelijkste manier is per vliegtuig naar het lokale vliegveld van Menorca, op slechts 4,5 kilometer van Mahón. Toch raden wij u ook aan om uw catamaran verhuur te combineren met het huren van een auto. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van een boottocht vanaf het Spaanse vasteland naar Menorca, en rijdt zo zelf naar de locatie waar u uw catamaran heeft geboekt! 

Klantbeoordelingen Menorca

14 reviews

Zie alle beoordelingen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.