Ontdek de mooiste vakantiebestemmingen voor 2020

FAQs

Waar moet ik op letten bij het huren van een jacht?
De meeste 25-meter jachten worden wekelijks verhuurd per week verhuurd. Kortere huur is alleen mogelijk bij last-minute boekingen, of in het geval van kleinere jachten die wel per dag verhuurd worden. Over het algemeen worden de jachten verhuurd met kapitein en bemanning, die zorgen voor al uw wensen voor een onvergetelijke vakantie.
Wat kost het huren van een jacht?
Het huren van een kleine jacht per dag kan vanaf € 1500. Van die prijs is er praktisch geen limiet. Jachten van meer dan 50 meter kunnen meer dan € 500.000 per week kosten. De prijs van jachten kan variëren afhankelijk van de lengte, de fabrikant en het bouwjaar.
Wat is inclusief de huurprijs van een jacht en wat zijn extra kosten?
Voor verhuur per week, op jachten van grote lengte, wordt de prijs meestal zonder btw aangegeven. Belastingen kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het gebied en vooral als er meer dan één land wordt bezocht tijdens de tocht. Aan de prijs wordt, naast belastingen, een schatting toegevoegd van de kosten die tijdens het verhuurperiode gemaakt kunnen worden. Deze kosten worden ook wel APA genoemd. Kosten omvatten brandstof (de grootste kosten voor jachtverhuur), eten en drinken en havengelden. Normaal gesproken zijn de APA kosten 25% tot 35% van de verhuurprijs en daarmee betaalt de kapitein alle extra kosten. Het bedrag dat uiteindelijk niet gebruikt wordt, ontvangt de klant retour na de huurperiode. Ten slotte moet rekening worden gehouden met een fooi voor de bemanning. De fooi omvat ongeveer 10% van de verhuurprijs in Europa en 15% in de VS. Een professionele en getrainde bemanning heeft een directe impact heeft op de vakantie, en een fooi wordt hierdoor als een verplichte bijdrage beschouwd.
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het huren van een jacht?
Als u wenst om de jacht zelf te besturen heeft u een Yachtmaster Ocean vergunning nodig, of een ander document afhankelijk van het land waar u vaart. Als u met luxe en comfort wilt varen, heeft u de mogelijkheid om het jacht met kapitein en bemanning te huren. Op ons online platform worden jachten van meer dan 15 meter alleen verhuurd met kapitein, behalve enkele in Kroatië. Dit komt omdat het risico op schade zeer groot is voor de eigenaar. Jachten zijn erg dure boten en vaak is het niet mogelijk om reparaties uit te voeren tijdens het hoogseizoen.
Wat zijn de beste bestemmingen voor het huren van een jacht?
Jachten worden te huur aangeboden op bestemmingen over de hele wereld. Er zijn veel opties aan de kust van Amalfi, aan de Costa Azul, in Porto Cervo en op het prachtige Ibiza. U kunt ook een jacht huren in het Caribisch gebied, Kroatië of Griekenland. Raadpleeg ons!

Aan boord van uw favoriete soort boot

Er is een boot voor iedereen. Hijs de zeilen en volg je innerlijke kompas of ontspan terwijl een schipper je langs prachtige plaatsen leidt.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.