Bootverhuur > Jachten > Caraïben > Curaçao

Jacht huren op Curaçao

42499 reviews

Jachtverhuur op Curaçao 

De Caribische Zee rondom Curaçao kent zowel rustig als ietwat ruwer vaarwater. Jachtverhuur op Curaçao is daarom de perfecte manier om alle prachtige baaien van Curaçao te ontdekken. En niet alleen dat: Curaçao is thuis aan meer dan 100 nationaliteiten, wat allerlei culturele diversiteit en elementen met zich meebrengt. Maak van jouw gehuurde jacht je hotelkamer, en geniet in de altijd schijnende zon van verkoelende passaatwinden, varend op azuurblauw Caribisch water. 

Vaargebieden op Curaçao 

Wist u dat de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen staat? Gelegen aan de zuidoostkant van Curaçao, is Willemstad dé perfecte uitvalsbasis om het Caribische eiland te ontdekken. De stad ligt aan een natuurlijke haven, het Schottegat. het Schottegat, de grootste natuurlijke haven van het Caribisch gebied, staat via de Sint Annabaai met de Caribische Zee in verbinding. Huur daarom hier een jacht om via de mooiste wateren de azuurblauwe zee op te varen! Genoeg te ontdekken, want Curaçao is een langgestrekt eiland met een totale oppervlakte van 472km2. 

Weersomstandigheden op Curaçao 

Curaçao behoort tot de Benedenwindse Eilanden. De termen beneden- en bovenwinds dateren uit de tijd van de zeilvaart en duiden de ligging van de eilanden ten opzichte van het centrum van de passaatwinden aan. Op Curaçao waait vrijwel altijd een flinke oostelijke wind, de Noordoostpassaat, die ervoor zorgt dat de warmte nooit onaangenaam wordt. 

De hoeveelheid regen is aanzienlijk, maar het regent zeer onregelmatig. Enkele dagen per jaar tijdens de maanden januari tot oktober komt het water met bakken uit de lucht, maar daarna is het weer maandenlang droog. Terwijl andere bootsoorten meer afhankelijke zijn van vinden en het weer, is een jacht ideaal om ook ruigere zee afstekend tegen dreigende luchten mee te maken. Genoeg van de regen? Geen zorgen, de buien zijn vaak van korte duur wanneer er kan weer heerlijk gezonnebaad kan worden. 

De temperaturen zijn vrij constant, met slechts kleine schommelingen gedurende het jaar. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2ºC en ´s nachts 25,6º. U zou het de koudste maand kunnen noemen, maar koud is het zeker niet. In januari  is de gemiddelde temperatuur 26,5ºC. En dat verschilt niet eens zo veel me de warmste maand, september, met 28,9ºC. De temperaturen houden je in ieder geval nooit tegen jachtverhuur op Curaçao aan uw to-do lijst toe te voegen. 

Vaarroutes op Curaçao 

De verkoelende Noordoostpassaat en constante temperaturen maken Curaçao tot een ideale bestemming voor jachtverhuur. Populair is het om langs de zuidkust te varen naar Klein Curaçao en een weekendtrip te maken richting Bonaire. Het ´vaarcentrum´ van Curaçao is het Spaanse Water. De haven van Willemstad, Schottegat, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao. Haar diepe, natuurlijke zeehaven is de beste van het Caribisch gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. 

Houdt in gedachte dat om op het Spaanse Water te mogen varen een vaarbewijs nodig is, en dat de noordoostelijke kusten in tegenstelling tot de zuidoostelijke ruw zijn. 
Ook zeker een aanrader is Curaçao eind januari te bezoeken, vlak na het regenseizoen. Dan wordt er namelijk een zeilregatta gehouden! Doe mee, of kies er bijvoorbeeld voor om vanaf uw jacht toe te schouwen. 

Jachtverhuur op Curaçao is ook voor degenen die graag een duik nemen in het water aan te raden. Curaçao staat bekend om zijn spectaculaire duiklocaties. Beoordeeld als beste in de wereld is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de koraalriffen en tropische vissen die je tegenkomt onder water. 

Reistips voor Curaçao 

Vanaf Amsterdam (AMS) kunt een directe vlucht pakken naar Curaçao (CUR). De duur van de vlucht varieert, afhankelijk van de windrichting, van 9 tot 11 uur. Houdt tijdens het boeken van uw vlucht ook rekening met het tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is dit 5 uur (vroeger), en in de zomer 6. 

Curaçao International Airport, ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Horta, is de enige internationale luchthaven op Curaçao. De luchthaven ligt aan de noordkust  van Curaçao, op slechts 12 kilometer afstand van Willemstad. Ideaal dus wanneer u vanaf het vliegveld reist naar Willemstad waar u uw jacht heeft gehuurd! Vanaf het vliegveld kunt u een bus pakken, het enige openbare vervoersmiddel op het eiland, richting Willemstad. De bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, en door de grote hoeveelheid aan bushaltes hoeft u vrijwel nooit ver te lopen naar uw eindbestemming! Ook leuk: de bussen zijn heel goedkoop. 

Voordat u vertrekt naar Willemstad is het wellicht leuk even een kijkje te nemen bij de grotten van Hato, vlakbij het vliegveld! De grotten zouden al rond het jaar 500 n. Chr. bewoond zijn geweest door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bevolking van Curaçao. 
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.