Ontdek de beste bestemmingen om een motorboot te huren in 2021

FAQs

Waar moet ik op letten bij het huren van een motorboot?
Wanneer je een motorboot huurt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Let op hoeveel mensen er op de boot kunnen en welke extra's er bij de verhuur mogelijk zijn. In sommige gevallen worden de motorboten alleen verhuurd met schipper, of is het niet mogelijk om de boot te huren met schipper. Daarnaast is het belangrijk om op te letten of de motorboot per week of per dag wordt verhuurd. Sommige motorboten zijn namelijk alleen per week te huur. Alle informatie is makkelijk en snel te vinden op de website van Nautal.
Wat is het verschil tussen het huren van een motorboot in Nederland en in het buitenland?
De meeste motorboten die in Nederland worden aangeboden hebben een kajuit en slaapplaatsen. Deze boten zijn geschikt om de hele vakantie door te brengen. In het buitenland worden vaak ook open motorboten aangeboden, zonder slaapplaatsen. In Nederland hebben we het over een sloep of een speedboot wanneer we dit soort boten bedoelen. Deze boten zijn eerder geschikt voor dagverhuur dan om de hele vakantie op door te brengen. Wil je in het buitenland een motorboot met kajuit en slaapplaatsen huren? Zoek dan naar motorjachten of jachten op de website van Nautal.
Wat kost het huren van een motorboot?
De kosten voor het huren van een motorboot zijn van veel factoren afhankelijk. De grootste factor van invloed is het vaarseizoen. In het laagseizoen huur je in Nederland al een motorboot vanaf 125 euro per dag. In het hoogseizoen betaal je vanaf 165 euro per dag voor het huren van een motorboot. De lengte van de verhuur is ook van invloed op de huurprijs. Wanneer je bijvoorbeeld een boot huurt voor een week betaal je vanaf 495 euro in het laagseizoen. Dat is slechts 71 euro per dag! In het hoogseizoen betaal je voor het huren van een motorboot vanaf 1050 euro per week. Dit komt neer op 150 euro per dag. Naast het vaarseizoen en de lengte van de verhuur zijn ook de grootte en het bouwjaar van de boot, de gekozen extra's en de aanwezigheid van een schipper van invloed op de prijs. In het buitenland verschillen de prijzen erg per locatie. Je vindt er motorboten die duurder en minder duur zijn dan in Nederland. Over het algemeen geldt hier ook dat je vanaf 70 euro per dag betaalt in het laagseizoen en vanaf 150 euro per dag in het hoogseizoen.
Wat zijn de extra kosten voor het huren van een motorboot?
In de meeste gevallen zijn de huurprijzen voor motorboten die genoemd worden op de website van Nautal inclusief BTW. Er kunnen wel andere extra kosten bij de prijs komen, zoals schoonmaakkosten en een check-in fee. Daarnaast is het soms verplicht om een schipper bij de boot te huren. Er kunnen ook optionele extra's bij de boot zitten, zoals het huren van een schipper wanneer dit niet verplicht is en het huren van vrijetijds artikelen, zoals een snorkelset, surplank, opblaasbanden, etc. Bovendien moet er voor het huren van een boot een borg betaald worden, die je na de huurperiode weer terugkrijgt.
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het huren van een motorboot?
De regels voor de plicht van het hebben van een vaarbewijs verschillen per land. Over het algemeen geldt dat je op binnenwateren het ICC for inland waters, oftewel vaarbewijs 1 nodig hebt en aan de kust het ICC for coastal waters, oftewel vaarbewijs 2. Let goed op of je een vaarbewijs nodig hebt in het land waar je gaat varen. Wanneer je geen hebt is het natuurlijk ook mogelijk om een motorboot met schipper te huren.
Wat zijn de beste bestemmingen voor het huren van een motorboot?
Bij Nautal kun je overal waar je wilt motorboten huren. Huur bijvoorbeeld een motorboot op de Middellandse Zee bij Spanje, Kroatië of Griekenland, of vaar op het Gardameer of het Comomeer in Italië. Je kunt natuurlijk ook lekker dicht bij huis blijven en een motorboot huren in Nederland.

Motorboot huren

Ooit nagedacht over het huren van een motorboot tijdens je vakantie? Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn bij Nautal!

Waarom zou ik een motorboot huren?

Het huren van een motorboot is een vernieuwende manier om te genieten van je vakantie. Ontdek het landschap eens op een andere manier terwijl je vaart over de binnenwateren, of vaar langs de kust en ontspan in het warme zonnetje. Het huren van een motorboot staat altijd garant voor een plezierrijke vakantie!

Hoeveel kost het om een motorboot te huren?

Een motorboot huur je al vanaf rond de 70 euro per dag in het laagseizoen. In het hoogseizoen betaal je vanaf 150 euro per dag. De prijzen kunnen erg verschillen per locatie. Zoek op een locatie op de website om de actuele prijzen te vinden. Let op! Sommige boten zijn alleen per week te huur. De prijzen zijn verder afhankelijk van de grootte en het bouwjaar van de boot en de gekozen extra’s, zoals de aanwezigheid van een schipper. Voor meer informatie over de (extra) kosten die komen kijken bij het huren van een motorboot verwijzen we je door naar de bovenstaande frequently asked questions, waar je meer informatie vindt over dit onderwerp.

Heb ik een vaarbewijs nodig om een motorboot te huren?

In de meeste gevallen heb je een vaarbewijs nodig om een motorboot te huren, omdat motorboten over het algemeen niet voldoen aan de voorwaarden die een vaarbewijs overbodig maken. Deze voorwaarden verschillen per land. Het soort vaarbewijs dat je nodig hebt verschilt ook per land. Over het algemeen geldt dat je op binnenwateren het ICC for inland waters nodig hebt en op de kustwateren het ICC for coastal waters. Het ICC for inland waters staat gelijk aan vaarbewijs 1 en ICC for Coastal waters staat gelijk aan vaarbewijs 2.

Hoe kan ik een motorboot huren?

Een motorboot huur je het makkelijkst op de website van Nautal. Hier vindt je het grootste aanbod aan motorboten. Ga je voor een motorboot met slaapplaatsen of kies je voor een echte speedboot, het is allemaal mogelijk bij Nautal! Geef de plaats in waar je een motorboot wilt huren en wij geven je alle beschikbare opties. Om beter te kunnen filteren kun je ook de datum van vertrek en de lengte van de huur ingeven. Filter verder op de andere opties en kies de boot die bij je past. Via Nautal kun je vervolgens een offerte aanvragen en contact opnemen met de eigenaar. 

Waar kan ik een motorboot huren?

Bij Nautal huur je een motorboten door heel Europa en zelfs daarbuiten! Zo kun je bijvoorbeeld een motorboot huren op het Gardameer, het Comomeer of het Lago Maggiore in Italië. Je kunt er ook voor kiezen om een motorboot te huren in Kroatië of Griekenland om te genieten op de Middellandse Zee. Spanje is natuurlijk ook een mooie locatie. Huur bijvoorbeeld een motorboot op Ibiza. Als je liever dicht bij huis blijft is het natuurlijk ook leuk om een boot te huren in Nederland, bijvoorbeeld op het IJsselmeer of in Friesland. Als je écht ver weg wilt kun je bijvoorbeeld een motorboot huren op Ibiza. 

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie