Bootverhuur > Motorboten > Caraïben > Curaçao

Motorboot huren op Curaçao

42785 reviews

Huur motorboot HATTERAS Hatteras in  Fisherman's Harbour, Curaçao

Huur motorboot HATTERAS Hatteras in Fisherman's Harbour, Curaçao (1981)

Motorboot HATTERAS Hatteras (1981) 15 m

Schipper bij prijs inbegrepen

1 badkamer 18 plaatsen 1 Slaapplaatsen Fisherman's Harbour (Curaçao)
vanaf € 850 /dag
Bekijk boot

Motorboot huren op Curaçao 

Curaçao kent een rijke geschiedenis, diversiteit en cultuur. Met meer dan 100 nationaliteiten heeft elke bevolkingsgroep zijn sporen op het eiland achtergelaten. Muziek speelt ook een grote rol op dit Caribische eiland. Men houdt er van dansen, zingen, muziek maken en ernaar luisteren. Festivals worden dan ook het hele jaar georganiseerd, met in mei het grote Curaçao Jazz Festival, en eind augustus het Curaçao Salsa Festival! Een motorboot huren op Curaçao is de ideale manier om vanaf het water de verschillende culturen te proeven terwijl u omringd wordt door zomerse salsa deuntjes. Ook het klimaat leent zich het gehele jaar door om een motorboot te huren en Curaçao te ontdekken. 

Vaargebieden op Curaçao 

Curaçao heeft maar liefst vijf natuurlijke havens. waarvan de grootste die van Willemstad (de hoofdstad) is. Deze haven, het Schottegat, is de beste van het Caribisch Gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. Het Schottegat is een natuurlijk binnenbaai die met de zee is verbonden door de Sint Annabaai. De St. Annabaai is een natuurlijk kanaal van 1280 meter lang, met een vaargeul waarvan de diepte varieert van 15m tot 24m. Dit kanaal staat op haar beurt weer in verbinding met de Caribische Zee. Een motorboot huren in Willemstad is daarom de perfecte uitvalsbasis om Curaçao te ontdekken. 

Weersomstandigheden op Curaçao 

Mocht je je afvragen welk seizoen het meest gunstig is om een motorboot te huren op Curaçao, maak je dan geen zorgen! Met het tropische savanneklimaat en stabiele temperaturen het hele jaar door, kun je vrijwel het gehele jaar door genieten op jouw motorboot! Koud is het nooit, maar in januari houdt de temperatuur de 26ºC aan, de koudste maand. Breng een bezoekje aan Curaçao in september, en dan zit je rond de 29ºC. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2ºC en ´s nachts 25,6º. 

Het regent niet regelmatig in Curaçao, maar als het regent, dan zijn de buien flink. Gelukkig is dit maar enkele dagen per jaar, waarna het weer een periode lang droog is. Ook al zijn de buien hevig maar van korte duur, raden wij het niet aan een motorboot te huren op Curaçao tijdens het regenseizoen. Het regenseizoen loopt van oktober tot januari. 

In het Caribisch gebied zijn er de Benedenwindse- en Bovenwindse Eilanden. Deze eilanden lenen hun naam aan hun ligging ten opzichte van het centrum van de passaatwinden. Deze Noordoostelijke passaatwinden hebben zorgen er op Curaçao voor dat de warmte nooit teveel wordt! 

Vaarroutes op Curaçao 

De heerlijke temperaturen en de verkoelende winden maken Curaçao tot een heerlijke bestemming een motorboot te huren en te gaan varen. Het vaar- en watersportcentrum van Curaçao is het Spaanse Water. De haven van Willemstad, Schottegat, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao. Haar diepe, natuurlijke zeehaven is de beste van het Caribisch gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. Huur dus bijvoorbeeld uw motorboot in Willemstad en vaar langs de zuidkust naar Klein Curaçao, of zelfs een stukje verder richting Bonaire. Of bezoek Curaçao eind januari. Dan wordt er namelijk een zeilregatta gehouden. Doe mee of kijk mee vanaf uw gehuurde motorboot! 

Houdt in gedachte dat om op het Spaanse Water te mogen varen een vaarbewijs nodig is, en dat de noordoostelijke kusten in tegenstelling tot de zuidoostelijke ruw zijn. 

Neemt u graag een verfrissende duik in de zee? Ook dan bent u aan het juiste adres. Curaçao is namelijk beroemd om de spectaculaire duiklocaties. Beoordeeld als beste in de wereld is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de koraalriffen en tropische vissen die je tegenkomt onder water. 

Reistips voor Curaçao 

Vanaf Amsterdam (AMS) kunt een directe vlucht pakken naar Curaçao (CUR). De duur van de vlucht varieert, afhankelijk van de windrichting, van 9 tot 11 uur. Houdt tijdens het boeken van uw vlucht ook rekening met het tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is dit 5 uur (vroeger), en in de zomer 6. 

Curaçao International Airport, ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Horta, is de enige internationale luchthaven op Curaçao. De luchthaven ligt aan de noordkust  van Curaçao, op slechts 12 kilometer afstand van Willemstad. Ideaal dus wanneer u vanaf het vliegveld reist naar Willemstad waar u uw motorboot heeft gehuurd! Vanaf het vliegveld kunt u een bus pakken, het enige openbare vervoersmiddel op het eiland, richting Willemstad. De bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, en door de grote hoeveelheid aan bushaltes hoeft u vrijwel nooit ver te lopen naar uw eindbestemming! Ook leuk: de bussen zijn heel goedkoop. 

Voordat u vertrekt naar Willemstad is het wellicht leuk even een kijkje te nemen bij de grotten van Hato, vlakbij het vliegveld! De grotten zouden al rond het jaar 500 n. Chr. bewoond zijn geweest door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bevolking van Curaçao. 

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie