Motorboot huren in Gelderland

Motorboot huren in Gelderland

Wanneer u denkt aan Gelderland, zult u wellicht niet gelijk denken aan een motorboot huren. Maar wie twee keer kijkt, zal al snel opmerken dat de nabijheid van natuurgebied De Veluwe hier verandering in brengt. De grote rivieren in Nederland kronkelen namelijk hun weg naar de zee rondom de hoogste punten van de veluwe.

Vaargebieden in Gelderland

De Waal, de Rijn en de IJssel doorkruisen alledrie de provincie Gelderland. En alhoewel de Maas de grens markeert tussen de provincie met Noord-Brabant, kan er vanaf de Maas een groot gedeelte van Gelderland verkend worden! Huurt u een motorboot in Gelderland, dan heeft u de kans bij vele sfeervolle havensteden aan te meren. De Maas kent in vergelijking met de Waal een stuk meer aanlegplaatsen, zoals Hedel, Lith, Maasbommel, Ravenstein en Grave. Neem dan ook zeker de tijd wanneer u deze zogenaamde Maas-Waalroute bevaard, want er valt genoeg te zien en te beleven. Wij raden u aan uw zeiltocht in Heukelum te starten. Vanaf hier zijn alle riverieren en haar vertakkingen uitstekend te bereiken via de Linge.

Weerstomstandigheden

Gelderland heeft ondanks zijn inlandse ligging een gematigd zeeklimaat, dat onder lichte invloed staat van de Golfstroom. Er kunnen hier in de wintermaanden lange periodes met vorst of nachtvorst voorkomen. Tijdens de vorstperiode zal de neerslag hier voornamelijk als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen. Wij raden u dan ook een motorboot te huren in Gelderland tijdens de zomerperiode. Gelderland biedt de beste omstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli.Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Gelderland niet ongewoon.

Bootverhuur > Motorboten > Nederland > Gelderland
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.