Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Motorboten > IJsselmeer

Motorboot huren aan het IJsselmeer

3 Motorbootverhuur

Motorboot huren aan het IJsselmeer  

Wilt u graag een motorboot huren? Huur dan een motorboot aan het IJsselmeer, één van de populairste gebieden om te varen. Watersport, recreatie en verschillende Nederlandse culturen te bewonderen vanaf de waterkant schetsen de sfeer aan het IJsselmeer. Dit meer, de voormalige Zuiderzee, grenst namelijk aan de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland, en biedt daarom vele mogelijkheden. Er zijn talloze havenstadjes, steden kunnen afgewisseld worden met natuur, en de weersomstandigheden en matige waterstromingen lenen zich uitstekend om te varen met een motorboot. Als het grootste meer in Nederland met een totale oppervlakte van 1100 km2, staat een motorboot huren aan het IJsselmeer gelijk aan veel keuze, ruimte en vrijheid.

Havens en bezienswaardigheden aan het IJsselmeer 

Noord-Holland, aan de westkant van het IJsselmeer, heeft meerdere sfeervolle jachthavens. Ook waar het IJsselmeer overgaat in het Markermeer, liggen meerdere mogelijkheden. Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een motorboot huren aan het IJsselmeer en Markermeer altijd een goede keuze. Huur uw motorboot bijvoorbeeld in Enkhuizen, en vaar dan in zuidelijk richting Hoorn en door naar Edam, Volendam en Monnickendam. Meer bijvoorbeeld aan in Volendam, en proef hier de Hollandse cultuur waar de stad zo beroemd om is. Proef heerlijke Hollandse garnalen en gerookte paling, of bewonder de oud-nederlandse klederdracht. Een motorboot huren aan het IJsselmeer leent zich ook perfect voor een bezoekje aan de hoofdstad. Vaar door naar Amsterdam en betreed via het het IJmeer de Amsterdamse grachten. Bewonder de scheve huizen langs het water of meer aan bij ´t IJ om de beroemde speciaalbiertjes te proeven.  
 
Ook de provincie Flevoland grenst aan het IJsselmeer. Deze provincie is de jongste, en is grotendeels ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Huur bijvoorbeeld een motorboot bij in Urk of Harderwijk, en zie het polderland vanaf het water. Vaar langs de polders de sluizen door het Ketelmeer, en vervolg je route langs het Veluwemeer, Eemmeer en Gooimeer. Dit is een rondje om de provincie Flevoland! Onderweg kunt u er ook voor kiezen te aan te meren in Zeewolde, of dolfijnen te bewonderen in het Dolfinarium van Harderwijk! 
 
Ook de oostkant van het IJsselmeer is een aanrader voor jachthavens om te bezoeken. Huur een motorboot in Makkum, een sfeervol dorp met aangelegen jachthaven. Natuur en recreatie tekenen deze plaats, en haar locatie aan de IJsselmeerkust is vermaard om om de vele vogels en de grote variëteit aan planten. Vanaf hier kunt u uw tocht in zuidelijke richting vervolgen richting Hindeloopen, Stavoren en niet te vergeten Lemmer, één de populairste watersportplaatsen en badplaatsen van Friesland. En mocht u benieuwd zijn naar het Friese binnenland, dan kunt u er ook voor kiezen Friesland verder te ontdekken via haar vele meren en kanalen. Meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. 
 
Kortom, een motorboot huren aan het IJsselmeer is ideaal wanneer je wilt kunnen genieten van diverse jachthavens, en van de verschillende culturen in de drie provincies. 

Klimaat- en Windomstandigheden aan het IJsselmeer 

Het gematigde zeeklimaat van Nederland, mede door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden April tot en met November, met de warmste maand in Juli. En, ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er aan het IJsselmeer grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust (de Waddenzee). Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Nederland niet ongewoon.

Heeft u meer vragen over een motorboot huren aan het IJsselmeer of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.