Bootverhuur > Motorboten > Nederland > Utrecht

Motorboot huren in Utrecht

6 Motorbootverhuur

36303 reviews

Motorboot huren in Utrecht

De provincie Utrecht is gelegen in midden-Nederland, genoemd naar de gelijknamige stad Utrecht. Vanwege de centrale ligging is Utrecht zeer gemakkelijk te bereiken vanuit elke hoek van het land, en ook vanuit Duitsland. Gelegen aan het Groene Hart, biedt het bovendien veel natuurschoon naast de grootstedelijke bedrijvigheid. Een motorboot huren in Utrecht is dan ook ideaal wanneer u beide wenst te combineren. Bovendien is een motorboot het meest populaire vervoermiddel langs de sfeervolle grachten en langere rivieren van in en rondom Utrecht. 

Vaargebieden in Utrecht

Zowel voor langere als kortere tochten, is een boot huren in Utrecht ideaal. Wel is het verstandig van te voren even de vaaraanwijzingen te raadplegen voor de verschillende wateren. Zo is de maximale diepgang op De Vecht bijvoorbeeld 1,50 meter, en de maximum snelheid varieert van 9 kilometer per uur tot 4,5 kilometer per uur. Ook zeker door de smallere grachten in het oude centrum kunnen uiteenlopende regels gelden. Vanaf rivier De Vecht kunt u heel gemakkelijk in het achterland van Utrecht terechtkomen. De rivier zelf heeft een schilderachtig uiterlijk door de landhuizen aan weerszijde.

Leuke plaatsen om een motorboot te huren rondom Utrecht zijn IJsselstein en Nieuwegein. Centraal gelegen, vlakbij Utrecht (gemiddeld 15 kilometer), maar ook uitstekend verbonden met het achterland via De Vecht, het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. Wij raden u ook zeker aan onderweg eens te stoppen bij het pittoreske Weesp. Bezoek de twee forten die deze oude vestingstad huist, het torenfort de Ossenmarkt en het Fort Uitermeer. 

Wanneer u een motorboot huurt, moet u ook zeker het centrum van Utrecht niet achterwege laten Utrecht is een oude stad, en speelt als sinds de Romeinse tijd een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. Met name de Bisschoppen van Utrecht waren in de Middeleeuwen erg macht en gevreest, en hebben mede het uiterlijk van de stad bepaald. Wanneer u in of rondom Utrecht vaart, torent de Domtoren nog steeds hoog boven de andere gebouwen in het centrum uit. U kunt er bovendien ook prima winkelen in de gezellige binnenstad. En mocht u overwegen na het huren van uw motorboot ergens te overnachten, dan is door de grote hoeveelheid student in de stad elke dag van de week wel iets te doen! 

Weersomstandigheden 

Het weer in en rondom Utrecht is vaak wat natter dan in de meer westelijk gelegen gebieden, waardoor de temperatuur gemiddeld ook lager ligt. Verder geldt over het algemeen voor Utrecht als voor de rest van Nederland. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste omstandigheden om te varen  van april tot en met november, met de warmste maand in juli.Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Utrecht niet ongewoon. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.