Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Motorjachten > Canal du Midi

Motorjacht huren aan het Canal du Midi

389 Boten

Motorjacht huren op het Canal du Midi

Het Canal du Midi, een van de mooiste waterwegen ter wereld, is 241 kilometer lang. Deze rivier strekt zich uit tussen de Thau (tussen Sète en Agde) en Toulouse, aan de monding van de Garonne. Het huren van een motorjacht langs het Canal du Midi betekent dat u dit wereldwonder kunt ontdekken (vastgesteld door UNESCO in 1996). 

Havens en bezienswaardigheden

Het is mogelijk om een ​​motorjacht op het Canal du Midi te huren bij een van de volgende havens: Agde, Colombiers, Capestang, Le Somail, Homps, Trebes, Carcassonne, Bram, Castelnaudary.

Terwijl u met uw motorjacht over het Canal du Midi reist, zal u door 63 sluizen varen. De bekendste is die van Fonserannes, in de buurt van Beziers. Het zijn eigenlijk 8 opeenvolgende sluizen die een watertrap vormen.

Mis ook zeker niet de kanaalbrug van de Orb, een van de grootste aquaducten in Frankrijk met 240 meter lengte en 28 meter hoogte. 

Een motorjacht huren op het Canal du Midi is veruit de beste manier om basilieken en kastelen te zien, die uit de middeleeuwen dateren.. En vergeet niet te stoppen om de lokale keuken te proeven: cassoulet, wijn en andere kazen en vleeswaren wachten op u!

Klimaat en weersomstandigheden 

De beste tijd om een ​​motorjacht op het Canal du Midi te huren is in de zomer. De temperaturen zijn dan hoger, en het is daarom goed ook rekening te houden met meer toerisme. 

De lente en de herfst zijn zachte seizoenen, minder druk en u zult kunnen genieten van aangename temperaturen en een verrassende vegetatie.

Vervoer

Alle havens van het Canal du Midi liggen dicht bij steden die goed verbonden zijn met wegen en treinen. De twee dichtstbijzijnde luchthavens zijn Toulouse en Montpellier. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.