Huur een woonboot

Zeilbestemming
Data
Voeg je data toe
Type verhuur
Met of zonder schipper
0 - € 1.200+
0 - 60+ m
0 - 400+ pk
2004 - 2025
450 Max Km
+100 woonboten beschikbaar

Curtevenne - 830AK | 6 personen (8.7m)

Spakenburg
6
Zonder schipper
 12  · Particulier · Top Eigenaar

Vanaf €96 per dag

Delos - 1430 | 10 personen (14.3m)

IJsselstein
10
Zonder schipper

Vanaf €357 per dag

Veha - Euroclassic | 8 personen (11.5m)

IJsselstein
8
Zonder schipper

Vanaf €267 per dag

Houseboat - 1050 | 6 personen (10.7m)

IJsselstein
6
Zonder schipper

Vanaf €219 per dag

Linssen - 35 SL AC | 4 personen (10.7m)

IJsselstein
4
Zonder schipper

Vanaf €343 per dag

Rogger - 1000 Salon | 4 personen (10m)

IJsselstein
4
Zonder schipper

Vanaf €184 per dag

Linssen - 40 GS sedan | 4 personen (13.98m)

IJsselstein
4
Zonder schipper

Vanaf €429 per dag

Delos - Cruiser 1100 | 4 personen (10.7m)

IJsselstein
4
Zonder schipper

Vanaf €233 per dag

Linssen - 40.0 SL AC | 6 personen (12.85m)

IJsselstein
6
Zonder schipper

Vanaf €527 per dag

Nostalgische Hollandse - Vlet | 4 personen (10.8m)

Eemnes
4
Zonder schipper

Vanaf €196 per dag

Nostalgische Hollandse - Vlet | 2 personen (9.7m)

Eemnes
2
Zonder schipper

Vanaf €191 per dag

Pénichette Terrasse - 1500 R | 12 personen (14m)

Loosdrecht
12
Zonder schipper

Vanaf €350 per dag

Pénichette Terrasse - 1500 R | 12 personen (14m)

Loosdrecht
12
Zonder schipper

Vanaf €380 per dag

Europa - 500 | 8 personen (11m)

Loosdrecht
8
Zonder schipper

Vanaf €410 per dag

Pénichette Terrasse - 1120 R | 6 personen (11m)

Loosdrecht
6
Zonder schipper

Vanaf €261 per dag

Europa - 300 | 6 personen (10m)

Loosdrecht
6
Zonder schipper

Vanaf €365 per dag

Pénichette Evolution - 950E | 4 personen (9m)

Loosdrecht
4
Zonder schipper

Vanaf €280 per dag

Pénichette Flying Bridge - 1500 FB | 12 personen (14m)

Loosdrecht
12
Zonder schipper

Vanaf €470 per dag

Een woonboot huren

Bent u op zoek naar de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur? Dan is een woonbootvakantie iets voor u: genieten van de zon aan boord terwijl u door idyllische waterlandschappen glijdt. Of u nu wilt ontspannen in de zon, zwemmen in een afgelegen baai, vissen of steden bezoeken, met een woonboot is de keuze aan u. Terwijl u rivieren, meren en kanalen verkent op uw route, hoeft u het comfort van uw eigen huis niet te missen. De woonboten zijn uitgerust met alles wat u tijdens uw vakantie nodig kunt hebben. Ze hebben een keuken en badkamer aan boord en vaak ook binnenverwarming. Dus of u nu met vrienden of familie reist, op een woonboot hoeft u zich nooit te vervelen! Het huren van een woonboot is niet alleen ongelooflijk veelzijdig, maar ook gemakkelijker dan u denkt. Creëer onvergetelijke herinneringen op het water!

Hoe kunt u een woonboot huren?

Het vinden van de juiste woonboot is nog nooit zo eenvoudig geweest als met de Nautal website! Filter op kenmerken zoals de datum waarop u wilt reizen, de bestemming of haven, het aantal personen, de grootte, de aangeboden faciliteiten en meer. Wanneer u een model heeft gevonden dat aan uw eisen voldoet, kunt u een offerte aanvragen en contact opnemen met de eigenaar. U hebt de keuze om een woonboot per dag of per week te huren, wat u de vrijheid geeft om te kiezen hoe lang en wanneer u wilt huren. Natuurlijk raden wij aan de woonboot voor meerdere dagen tegelijk te huren om er het maximale uit te halen.

Wat kost het om een woonboot te huren?

De prijs van het huren van een woonboot kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde kenmerken, maar ook van het seizoen en het type boot. Er kunnen ook verschillende inbegrepen en extra kosten zijn, afhankelijk van het aanbod van de eigenaar. Houd er rekening mee dat bij het huren van een woonboot extra kosten van toepassing kunnen zijn. Liggelden, brandstof, eindschoonmaak en belastingen zijn allemaal kosten die inbegrepen of extra kunnen zijn, afhankelijk van de boot. Zorg er dus voor dat u een woonboot kiest die groot genoeg is en aan uw behoeften voldoet. Voor kleinere woonboten begint de prijs bij € 200 per dag en € 800 per week. In het hoogseizoen kan de prijs oplopen tot € 1.500 per week. Er moet ook een borg worden betaald bij het inchecken, die begint bij € 500.

Wat kunt u beleven met een woonboot?

Wanneer u een woonboot huurt, kunt u genieten van een vakantie vol comfort en ontspanning. Met het huren van een woonboot kunt u een vakantie plannen die precies past bij uw wensen. U heeft dus alle vrijheid om te kiezen waar u heen wilt en wat u wilt ontdekken. Met een woonboot heeft u de mogelijkheid om steden te ontdekken of de natuur in te trekken. ‘s Avonds kunt u zelf koken en eten in uw drijvende woning, of voor de verandering eens uit eten gaan in een plaatselijk restaurant. Verzamel uw reisgezelschap, huur een woonboot en u kunt er zeker van zijn dat er voor ieder wat wils is!

Nederland is een uitermate geschikt land om op vakantie te gaan met een woonboot. Verspreid door het hele land zijn talloze meren en natuurgebieden te vinden waar u prachtig met een woonboot doorheen kunt varen en genieten van wat u op uw tocht tegen komt. Vaar in Friesland bijvoorbeeld de befaamde Elfstedenroute. Ook in andere provincies kunt u mooi varen. Wat dacht u ervan om een rondje om Flevoland heen te varen. Hiermee doorkruist u een aantal mooie meren en komt u genoeg plaatsen vinden waar u aan wal kunt gaan voor een tussenstop.

Natuurlijk zijn dit slechts enkele van de vele, vele mogelijkheden die u kunt ondernemen wanneer u een woonboot van Nautal huurt. In veel andere landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk, is een woonbootvakantie ook een geweldige manier om ontspannen van uw vakantie te genieten.

Waar kunt u met een woonboot op vakantie?

Nautal verhuurt woonboten in veel Europese landen, maar het grootste aanbod vindt u in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Binnen de landsgrenzen vindt u woonboten in vrijwel alle geschikte havens.

Huur een woonboot in Nederland en bezoek het mooie Friesland. Of misschien wilt u in Brandenburg op een boot stappen en van daaruit per woonboot het Plausemeer en de Havel verkennen. Natuurlijk kunt u ook door Frankrijk reizen en de kastelen in de Loirestreek verkennen en 's avonds op het terras van uw woonboot genieten van lokale wijn. Ook kent Frankrijk prachtige kanalen zoals het Canal de Bourgogne en het Canal du Midi die ook uitstekend kunnen worden bevaren met een woonboot.

Welke merken woonboten kunt u huren?

Op de site van Nautal worden een reeks aan verschillende merken en modellen woonboten te huur aangeboden. De twee populairste merken die Nautal aanbiedt zijn Aqualine en Pénichette. Daarnaast zijn er nog andere merken zoals Europa, Gruno, Campi, Estivale en meer!

Het is echter belangrijk op te merken dat de meeste woonboten worden gekozen vanwege hun kwaliteit en bewegingsvrijheid, en niet noodzakelijkerwijs vanwege het merk. Het is immers het leven op het water dat hen zo uniek maakt!

FAQs

Waar kunt u een woonboot huren?

Nederland en Frankrijk zijn erg populair voor woonbootvakanties, vooral omdat de boten zonder vaarbewijs bestuurd mogen worden. In Duitsland is de populairste regio voor woonboten het Mecklenburgse merengebied. Hier kunt u goedkoop een boot huren en de vele meren verkennen. In de omgeving van Berlijn, aan de Model en de Saar, heb je echter een sportboot vaarbewijs voor binnenwateren nodig. Andere vaargebieden voor woonboten zijn Venetië, Finland en Canada.

Wat kost het om een woonboot te huren?

De prijzen voor een woonboot variëren sterk, afhankelijk van het seizoen, de uitrusting en de grootte. Net als bij hotels zijn er nieuwere en oudere boten met verschillende uitrusting. Goedkope boten voor 2 personen zijn bijvoorbeeld eind april beschikbaar vanaf ongeveer € 500 per week, terwijl grotere boten voor 10 personen in het hoogseizoen tot € 5.000 kunnen kosten. Dan zijn er nog de extra kosten voor brandstof/bedrijfsuren en havengelden, die kunnen oplopen tot ongeveer € 150 à € 400.

Heeft u een vaarbewijs nodig voor het huren van een woonboot?

In Nederland zijn de meeste woonboten te huren zonder dat u over een vaarbewijs hoeft te beschikken. Woonboten kunnen over het algemeen niet sneller varen dan 20 kilometer per uur. Er zijn wel modellen beschikbaar die groter zijn dan 15 meter. Voor deze boten heeft u wel een vaarbewijs nodig. De regels omtrent vaarbewijzen verschillen echter per land. In Duitsland geld een algemeen maximum vermogen tot 15 pk waarmee je zonder vaarbewijs mag varen. Toch zijn in veel regio’s, waaronder Müritz, Fürstenberg, Rheinsberg, Wolfsbruch en Lübz, woonboten beschikbaar die zonder vaarbewijs bestuurd mogen worden.

Waar moet u op letten bij het huren van een woonboot?

Bij het huren van een woonboot moet u bedenken hoeveel hutten u nodig hebt. Aangezien slechts enkele verhuurbedrijven een woonboot voor een weekend aanbieden, moet u ofwel vooraf boeken ofwel een hele week nemen. Houd er ook rekening mee dat woonboten meestal vaste overdrachtsdagen hebben.

Wat zijn de bijkomende kosten van een woonboot?

De extra kosten omvatten de benzine of de bedrijfsuren, afhankelijk van de grootte van de boot ongeveer € 150 à € 300 per week, en de liggelden in de havens, die in Duitsland ongeveer € 1,50 per bootmeter kosten.

Onze klantenbeoordelingen
4.9 / 5
Score beoordeeld op basis van 144500 beoordelingen