Huur een RIB

Zeilbestemming
Data
Voeg je data toe
Type verhuur
Met of zonder schipper
0 - € 1.200+
0 - 60+ m
0 - 400+ pk
2004 - 2025
1000 Max Km
+100 RIB's beschikbaar

Ris Marine - 850 Sport | 12 personen (9m)

Kotor Municipality
12
Met schipper

Vanaf €700 per dag

Jolly Boat - 6.9 | 10 personen (6.9m)

Kotor Municipality
10
Met of zonder schipper

Vanaf €235 per dag

MARLIN - 298 | 9 personen (9.2m)

Budva
9
Met schipper

Vanaf €950 per dag

Ris Marine - Leader 599 | 6 personen (6m)

Budva
6
Met schipper

Vanaf €244 per dag

Falcon - 650 | 9 personen (6.5m)

Tivat
9
Met of zonder schipper
 39  · Top Eigenaar

Vanaf €350 per dag

Grginic - Shark 23 | 10 personen (7.1m)

Tivat
10
Met of zonder schipper

Vanaf €250 per dag

Admiral - 380 | 7 personen (3.8m)

Tivat
7
Met of zonder schipper
 2  · Top Eigenaar

Vanaf €124 per dag

Avon - Seasport 360 | 4 personen (3.6m)

Tivat
4
Met of zonder schipper

Vanaf €120 per dag

BAT - OPEN 996 | 12 personen (9.96m)

Tivat
12
Met schipper

Vanaf €593 per dag

Scanner - Envy 630 | 9 personen (6.3m)

Tivat
9
Met schipper
 1

Vanaf €334 per dag

Scanner - Dillennium2999 | 8 personen (8.47m)

Tivat
8
Met schipper

Vanaf €604 per dag

Italboats - Stingher 600GT | 5 personen (8m)

Herceg Novi
5
Met schipper
Particulier

Vanaf €600 per dag

Marlin - 22 | 6 personen (6.7m)

Herceg Novi
6
Met of zonder schipper

Vanaf €369 per dag

Salpa - 20 Gt | 6 personen (6.4m)

Dubrovnik
6
Zonder schipper
 28  · Top Eigenaar

Vanaf €350 per dag

Brig - F450L | 5 personen (4.5m)

Dubrovnik
5
Met of zonder schipper
 1  · Top Eigenaar

Vanaf €350 per dag

Joker Boat - Clubman 21 | 6 personen (6.4m)

Dubrovnik
6
Met of zonder schipper
 10  · Top Eigenaar

Vanaf €225 per dag

Marlin - 790 | 10 personen (8m)

Dubrovnik
10
Met schipper
 3  · Top Eigenaar

Vanaf €320 per dag

ZODIAC - Medline III | 9 personen (7.3m)

Dubrovnik
9
Met schipper
 10  · Top Eigenaar

Vanaf €400 per dag

Een RIB huren

Rigid Inflatable Boats, ofwel RIBs, staan bekend om hun stabiliteit, drijfvermogen, prestaties en veiligheid. Dankzij het indrukwekkende drijfvermogen voelt u zich altijd veilig aan boord van uw gehuurde RIB. Een RIB huren bij Nautal is een geweldige manier om van de zee en de kust te genieten tijdens uw volgende vakantie. RIBs zijn zeer wendbare boten waarmee u in ondiep water kunt varen en heel dicht bij de kust kunt komen, wat met grotere boten vaak niet mogelijk is. Bovendien kunt u dankzij de verschillende maten RIBs kiezen of u een kleiner model wilt huren waarvoor u geen vaarbewijs nodig hebt, of een RIB met schipper, net wat u wilt! Geniet volop van de zee tijdens uw volgende reis en pas uw RIB aan met Nautal.

FAQs

Waar moet u op letten voordat u een RIB huurt?

RIBs zijn veelzijdige boten die kunnen worden gehuurd voor een dag, een halve dag, meerdere dagen of weken. De kleinere boten worden vaak gekozen voor dagtochten om moeilijk bereikbare stranden of grotten te bereiken en te bezoeken. Er zijn ook RIBs die zijn uitgerust met een hut om te overnachten en geschikt zijn voor een langere vakantie. De grootste vloten bieden gewoonlijk plaats aan maximaal 20 personen, inclusief de schipper. De capaciteit van de RIB waarin u geïnteresseerd bent, vindt u op de pagina van de desbetreffende boot.

Wat is de prijs voor het huren van een RIB?

De prijs voor het huren van RIBs kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de boot, de bestemming of het seizoen. Bij de meeste aanbiedingen omvat de prijs alleen de huur en de belastingen. In Spanje bijvoorbeeld kunt u in het laagseizoen RIBs huren vanaf € 242 per dag in enkele van de belangrijkste toeristische havens van het land, zoals de haven van Ibiza. In het hoogseizoen kunnen deze prijzen echter oplopen tot € 363 per dag en tot € 2.541 voor een hele week.

In andere bestemmingen aan de Middellandse Zee, zoals Sicilië, zijn RIBs beschikbaar vanaf € 169 per dag in het laagseizoen en € 1.183 voor een hele week. In het hoogseizoen kunnen deze prijzen echter oplopen tot € 294 per dag of € 2.058 per week. Houd er ook rekening mee dat andere kosten aan de uiteindelijke huurprijs worden toegevoegd, zoals de betaling van de borgsom, waarvan het bedrag wordt vermeld in de technische specificaties van de boot, of de brandstof, die al dan niet inbegrepen is, afhankelijk van de boot en/of de eigenaar. Als u een RIB met schipper wilt huren, moet u er rekening mee houden dat de prijs hiervoor varieert van € 100 tot € 300 per dag.

Hoe kunt u een RIB huren?

Dankzij de grote keuze aan boten en het vereenvoudigde boekingsproces kunt u gemakkelijk een RIB huren op Nautal. U kunt uw zoekopdracht filteren op basis van uw voorkeuren door de grootte van de boot, de leeftijd en het aantal personen aan boord te kiezen. U kunt ook kiezen voor een schipper aan boord die u tijdens de hele tocht begeleidt als u het niet vertrouwt om alleen te varen. U kunt ook extra diensten boeken, zoals het aan boord hebben van watersportuitrusting.

Heeft u een vaarbewijs nodig om een RIB te huren?

In Spanje is geen vaarbewijs vereist voor boten met een lengte van minder dan 5 meter en een motor van 15 pk of minder. Dus als u een RIB wilt huren die aan deze voorwaarden voldoet, heeft u geen vaarbewijs nodig om zelf kapitein te zijn. Deze regeling is echter afhankelijk van het land van bestemming waar u wilt varen. In Nederland zult u in de meeste gevallen wel een vaarbewijs nodig hebben, aangezien de meeste RIBs harder kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Daarom raden wij u aan rechtstreeks contact op te nemen met de eigenaar via het Nautal-platform, zodat deze u rechtstreeks kan informeren over de nautische wetgeving in dat gebied. Anderzijds kan het huren van een RIB met schipper ook een prachtige optie zijn als u niet bekend bent met de bestemming en op zoek bent naar een plaatselijke bewoner die de wateren van het gebied kent om u te adviseren en plaatsen, routes of activiteiten aan te bevelen.

Wat zijn de populairste bestemmingen om een RIB te huren?

Door een RIB of semi-rigide boot te huren, kunt u een groot aantal bezienswaardigheden en plaatsen verkennen en u onafhankelijk van de kust verplaatsen. Dankzij hun grote wendbaarheid en gebruiksgemak, en hun vermogen om in zeer ondiep water te varen, zijn RIBs een prachtige optie als u zoveel mogelijk stranden en baaien van een bestemming wilt verkennen.

Griekenland is bijvoorbeeld een van de populairste bestemmingen voor het huren van een RIB, omdat de zeiler daarmee heen en weer kan varen tussen de verschillende eilanden en alle geheimen en bezienswaardigheden van wonderen als en Santorini kan ontdekken. In Kroatië is RIB-verhuur ook een van de beste opties vanwege de vele kleine eilanden, stranden en baaien die de zogenaamde Turquoise Kust vormen. Bezoek Split, Dubrovnik, Korcula of Mljet en geniet van het ongelooflijke water en de paradijselijke stranden. Populaire Europese bestemmingen zijn ook Frankrijk, Spanje en Italië, met prachtige meren zoals het Gardameer, waar bezoekers RIBs kunnen huren langs de prachtige kustlijn en plaatsen kunnen ontdekken die over land niet bereikbaar zijn.

Trek rond op de eilanden in de Middellandse Zee, zoals de Balearen, waar u van Mallorca naar Menorca of van Ibiza naar Formentera, Corsica en Sardinië kunt varen, of de prachtige Canarische Eilanden, waar het volgens hen altijd lente is. Met Nautal vindt u de RIB die bij u past tussen duizenden boten over de hele wereld en ontdekt u ongelooflijke bestemmingen!

Welke activiteiten kunt u doen met een RIB?

Veel watersporten kunnen worden beoefend met een gehuurde RIB. U kunt waterskiën, kitesurfen of zelfs gaan tuben. Een dag op het water met deze boot stelt u ook in staat om naar kleine plaatsen te gaan zoals baaien waar u uw snorkelspullen kunt uitpakken en de onderwaterfauna en -flora kunt observeren. De RIBs zijn door hun omvang gemakkelijk te besturen op zee en kunnen in de kleinste hoekjes komen. Als u kiest voor een bareboat RIB, kunt u vrij bewegen waar u maar wilt en genieten van de schoonheid van de zee. Deze boten zijn zeer krachtig, zodat u veel plezier zult beleven aan het nemen van de golven.

Wat zijn de populairste RIB-merken?

De populairste RIB-merken die u op Nautal kunt vinden zijn: Highfield, Zodiac, Adventure en Selv.

Onze klantenbeoordelingen
4.9 / 5
Score beoordeeld op basis van 144500 beoordelingen