Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Ribs > Spanje > Menorca

Rib huren op Menorca

27 Ribverhuur

RIB huren op Menorca 

Een RIB (Rigid Inflatable Boat) huren op Menorca, is een comfortable manier om op snelheid rondom dit prachtige eiland te varen. Huurt u een Rib op Menorca, dan snijdt u door de golven heen langs de mooiste inhammen en meest spraakmakende baaien. Door de kracht, stabiliteit en comfortabiliteit van een RIB verzekert u zichzelf zoveel mogelijk van unieke Balearische eiland. 

Havens en bezienswaardigheden op Menorca 

Alhoewel Menorca een relatief klein eiland is, ligt er een zee aan mogelijkheden en bezienswaardigheden. Sommige delen van het eiland zijn niet goed toegankelijk voor grotere boten, wat een RIB huren ideaal maakt om ook op die verstopte plekken te komen. 

Een voorbeeld hiervan is Puerto de Cala'n Bosch. Deze haven ligt op een bevoorrechte locatie aan de zuidwestkust van het eiland Menorca en is de dichtstbijzijnde jachthaven van de kust van Mallorca. Het ligt naast Cabo d'Artruix en de ongerepte inhammen in het zuiden. De toegang tot de haven wordt beperkt door de doorgang van een brug met een maximale hoogte van 6,80 meter en een maximale diepgang van 1,50 meter - ideaal dus om met uw gehuurde RIB te bereiken! 

Een andere haven die ook zeker niet op uw to-do lijstje mag ontbreken, is de haven van Maó. Gelegen aan de oostkust van Menorca, is het één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Mocht u zich meer aangetrokken voelen tot een intieme sfeer, bezoek dan het vissersdorpje Fornells. Deze plaats ligt ten noorden van Menorca, en is thuis aan vele lokale lekkernijen, zoals de stoofpot van Langosta en La Pomada! 

Klimaat en weersomstandigheden 

Een bezoek aan Menorca is een garantie voor ontspanning met een typisch mediterraan klimaat met gemiddelde jaartemperaturen van 16,7 °.

Zoals al eerder genoemd zijn belangrijke aspect van het weer op en rondom Menorca de winden en getijden. Houd bijvoorbeeld rekening met de uit het noorden waaiende Tramontana: een meestal persistente, koude, droge en sterke wind. Wanneer u een RIB huurt, is het altijd goed om rekening te houden met de winden die waaien om een rustig verblijf te kunnen garanderen. 

Vervoer

Alhoewel Menorca een klein eiland is, is het dankzij het toerisme goed verbonden met belangrijke steden in Europa. De makkelijkste manier is per vliegtuig naar het lokale vliegveld van Menorca, op slechts 4,5 kilometer van Mahón. Toch raden wij u ook aan om uw RIB verhuur te combineren met het huren van een auto. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van een boottocht vanaf het Spaanse vasteland naar Menorca, en rijdt zo zelf naar de locatie waar u uw RIB heeft geboekt! 

Klantbeoordelingen Menorca

39 reviews

Zie alle beoordelingen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.