Bootverhuur > Sloep huren > Sloepen Nederland > Sloepen Friesland

Sloep huren in Friesland

45588 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur sloep De Drait Drachtster Sloep 750 in Drachten, Nederlands, Friesland

Huur sloep De Drait Drachtster Sloep 750 in Drachten, Nederlands, Friesland (2010)

Sloep De Drait Drachtster Sloep 750 (2010) 7,50 m

Zonder schipper (bareboat)

12 plaatsen 2 Slaapplaatsen Drachten, Nederlands (Friesland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot

Sloep huren Friesland

Friesland heeft misschien wel het beste waternetwerk van Nederland. Bijna alle dorpen en steden zijn te bereiken via het water en bovendien vind je er natuurlijk de beroemde Friese meren. Een sloep huren in Friesland is ideaal om de talloze meren en kanalen te verkennen. Met een sloep vaar je makkelijk over de smalle grachten en onder de lage bruggen door. Op die manier ontdek je het prachtige Friese landschap weer op een verfrissende manier. Houd je van ontspanning dan is een vaarvakantie echt iets voor jou. Gooi bijvoorbeeld een hengel uit, of lees een boek. Ook voor de echte watersporter is er genoeg te doen. Ontdek het zelf door een sloep te huren in Friesland!

Hoeveel kost het om een sloep te huren in Friesland?

De kosten van het huren van een sloep in Friesland zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst gaat het er natuurlijk om hoe groot de sloep is. Bij Nautal kun je bijvoorbeeld sloepen huren voor maximaal 12 personen, of voor meer dan 30 personen. Bovendien kun je op sommige sloepen blijven slapen. Meestal zijn er twee slaapplaatsen op een sloep. Wanneer je de startdatum en de lengte van je verhuur weet, kun je de actuele prijzen opvragen bij de booteigenaar. Let op dat er in sommige gevallen verplichte extra’s gerekend worden. Dit kunnen bijvoorbeeld brandstofkosten en check-in kosten zijn. Veel verhuurders bieden ook optionele extra’s aan. Hierbij moet je denken aan een verzekering, een handdoekenset, een visvergunning, etc. Je kunt per boot zien wat de mogelijkheden zijn op de pagina van de desbetreffende boot.

Kun je een sloep huren in Friesland met schipper?

Een schipper kan goed van pas komen wanneer je geen vaarbewijs hebt. Met een schipper aan boord kun je zelf ultiem ontspannen terwijl je langs de mooiste plekjes vaart. Wanneer het niet (meer) mogelijk is om een sloep met schipper te huren in Friesland, kun je proberen om een sloep met schipper te huren in Noord-Holland. Als je zelf een vaarbewijs hebt kun je natuurlijk altijd een sloep huren en zelf op avontuur gaan op de Friese wateren. Let op dat je voor de meeste sloepen die worden verhuurd op de website van Nautal wel daadwerkelijk een vaarbewijs nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook altijd een boot zonder vaarbewijs huren in Friesland.

Wat is er te doen in Friesland?

Je kunt een sloep huren in Friesland om een rustig dagje op het water door te brengen. Geniet van het groene landschap en vaar door een aantal prachtige kleine Friese dorpjes. Als je wel van een beetje kamperen houdt, kun je natuurlijk ook kiezen om een sloep te huren voor een langere periode. Je kunt bijvoorbeeld een zogenaamde cabin sloep huren in Friesland. Deze sloepen zijn voorzien van gaspit, wasbak, koelkast en toilet. Bovendien kun je - niet geheel onbelangrijk - het slaapgedeelte veranderen in een tweepersoonsbed.

Er is van alles te beleven op de wateren van Friesland. Er zijn eindeloos veel vaarroutes mogelijk. Er zijn ook veel kanalen waarvan sommige al een flinke tijd geleden gegraven zijn. Over deze kanalen kun je bijvoorbeeld de Turfroute afleggen. Over deze route vervoerden de schippers vroeger hun turf. Je kunt ook kiezen voor de Woudaaproute. Deze route neemt je mee over het Sneekermeer, misschien wel het bekendste meer van Friesland. Je komt langs talloze sfeervolle dorpen, met historische gebouwen, grachten en musea. De route is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Als je nog meer meren wilt zien, moet je de Friese Meren route nemen. Deze route neemt je mee over veel Friese meren, waarvan de Fluessen, het Sneekermeer, het Groote Bekken, het Tjeukemeer, het Heegermeer en het Slotermeer de bekendste zijn. Een andere leuke vaarroute is de Elfstedenroute. Het is ieder jaar maar weer de vraag of deze route afgelegd gaat worden in de winter, maar in de zomer kun je hem sowieso afleggen wanneer je een sloep huurt in Friesland!

Als je voor de losse bestemmingen gaat, mag Sneek zeker niet ontbreken op je lijstje. Deze stad wordt ook wel de watersporthoofdstad van Nederland genoemd en dat is niet voor niks. Ieder jaar wordt hier de Sneekweek georganiseerd. Een week lang zeilwedstrijden, vergezeld door festivals en gezelligheid.

Kortom, een boot huren in Friesland is ideaal om de historische charme van deze provincie te ontdekken, evenals het prachtige groene landschap.

Wanneer is er het beste weer om te gaan varen in Friesland?

Als je op zoek bent naar de juiste datum om een sloep te huren in Friesland is het aan te raden om rekening te houden met het weer. Door de nabijheid van de zee heerst er in Friesland een gematigd zeeklimaat. Vooral de warme zomer in Friesland nodigt uit om een tochtje te maken met een motorboot in deze prachtige regio. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden Celsius, met uitschieters naar de 30 graden Celsius. Tijdens de maanden oktober-februari is het weer over het algemeen niet goed genoeg om te varen. Er kunnen stormen opsteken met regen en wind. In Nederland kan het weer overigens ook erg onvoorspelbaar zijn. Houd altijd de weersvoorspellingen in de gaten wanneer je gaat varen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat zijn belangrijke plaatsen in Friesland?

Wanneer je het liefst een sloep wilt huren in Friesland, kun je het beste naar Drachten gaan. Hier vind je een aantrekkelijk aanbod met sloepen voor de verhuur. Je kunt ook een andere boot huren in Friesland.

Hoe kom je in Friesland?

Als je besluit een sloep te huren in Friesland moet je eerst op de plaats van bestemming zien te komen. Friesland is het makkelijkst  te bereiken met de auto via de A31, of de N31, N32 en de N355 uit Duitsland. Je kunt natuurlijk ook makkelijk via het openbaar vervoer naar Friesland komen. Er zijn bijvoorbeeld treinstations in Leeuwarden, Sneek, Akkrum, en nog veel meer plaatsen. Met de boot is de provincie ook goed te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld in Friesland komen via de dam in het Lauwersmeer, bij Harlingen of via het IJsselmeer, bijvoorbeeld bij Makkum of Lemmer.

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie