Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Sloepen > Nederland > Gelderland

Sloep huren in Gelderland

2 Boten

Sloep huren in Gelderland

Rondom de Veluwe kronkelen de grote Nederlandse rivieren hun weg door de provincie Gelderland, qua landoppervlakte de grootste van Nederland. En alhoewel uw wellicht anders zult vermoeden, is de provincie Gelderland door de nabijheid van de veluwe juist een prachtige plek om een sloep te huren en via verschillende vaarroutes de provincie te leren kennen. 
Vaargebieden in Gelderland
Een sloep is een typisch vervoersmiddel, geliefd onder de Nederlanders. Een sloep stelt u namelijk in staat zowel de grotere wateren als smallere grachten door te varen. Denk bij grotere wateren bijvoorbeeld eens aan de Maas-Waalroute, en bezoek pittoreske havensteden als Ravenstein en Maasbommel. Of vaar met uw sloepje door de grachten van Nijmegen. en meer aan om iets meer van de stedelijke sfeer te proeven. Huur uw sloep bijvoorbeeld in Heukelum, gelegen aan de Linge, de langste rivier van Nederland, en vaar via verschillende vertakkingen de grotere rivieren of smallere grachten op. 
Weerstomstandigheden
Gelderland heeft ondanks zijn inlandse ligging een gematigd zeeklimaat, dat onder lichte invloed staat van de Golfstroom. Er kunnen hier in de wintermaanden lange periodes met vorst of nachtvorst voorkomen. Tijdens de vorstperiode zal de neerslag hier voornamelijk als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen. Wij raden u dan ook een sloep te huren in Gelderland tijdens de zomerperiode. Gelderland biedt de beste omstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Gelderland niet ongewoon.
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.