Ontdek de mooiste vakantiebestemmingen voor 2021

FAQs

Waar moet ik op letten bij het huren van een zeilboot?
Let bij het huren van een zeilboot altijd op wat er inbegrepen is in de prijs. Soms worden er extra kosten in rekening gebracht, zoals schoonmaak- en brandstofkosten. Daarnaast kan het ook handig zijn om uit te zoeken welke vaarbewijzen er nodig zijn op de plaats van bestemming. Als dit niet helemaal duidelijk is kun je het altijd navragen bij de booteigenaar. Als laatst kan het goed zijn om in de gaten te houden welke regels de verhuurder heeft omtrent de verhuur van zijn zeilboot.
Wat kost het huren van een zeilboot?
Een kleine zeilboot met twee hutten kan in het laagseizoen vanaf € 1000 per week kosten en een grote met 5-6 hutten kan tot € 10.000 per week kosten. De huurprijs van een zeilboot is afhankelijk van het aantal hutten, de lengte, het bouwjaar, of het wordt gehuurd met of zonder schipper, enz. Extra's zoals airconditioning, een stroomgenerator en waterspeelgoed kunnen de huurprijs vehogen. Tot slot is het verstandig om na te denken om alle ruimte in de zeilboot optimaal te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld beslissen om ook algemene ruimtes te gebruiken als slaapplek om zo de huurkosten te drukken.
Wat zijn de beste bestemmingen voor het huren van een zeilboot?
Spanje en Italië bieden vele mooie locaties om te zeilen. Kroatië is een ideaal gebied voor beginners. Ervaren zeilers raden we aan om een zeilboot te huren in Martinique, de Seychellen, Griekenland of op de Canarische Eilanden. Kies je favoriete bestemming in het menu van Nautal en vind al onze mogelijkheden makkelijk en snel! Dichter bij huis kun je u genieten van het IJsselmeer of een van de meren in Zeeland. In veel bestemmingen binnen Nederland worden namelijk zeilboten van alle soorten en maten aangeboden.
Wat is inclusief de verhuurprijs van een zeilboot en wat zijn extra kosten?
Meestal is er een prijs voor de huurperiode en een vast tarief voor de verplichte extra kosten. Hier moet je op letten als alleen eindschoonmaak of beddengoed, handdoeken en een motor voor de hulpboot zijn inbegrepen. Andere kosten zijn natuurlijk liggelden, welke sterk kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het schip, de haven en het land. De kosten voor gas en zoet water kunnen worden geschat tussen € 150 en € 300 per week.
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het huren van een zeilboot?
Als je een zeilboot zonder schipper wilt huren heb je in de meeste landen een vaarbewijs nodig. In Frankrijk en het Caribisch gebied het echter mogelijk om een zeilboot zonder vaarbewijs te huren. In die gebieden is namelijk het "nautische curriculum" voldoende om een zeilboot te huren. Dit is een document dat al uw zeilervaring aantoont.

Waar naartoe?

De mooiste kant van een landschap is alleen zichtbaar voor degenen op het water.

Waarom zou ik een zeilboot huren?

De zeilsport is de populairste watersport ter wereld. Er zijn oneindig veel verschillende manieren om te zeilen. Denk alleen al aan het soort boot waar je op zeilt. Van een kleine zeilboot met kajuit tot de grootste zeiljachten, alles is mogelijk! Je kunt het als sport zien om zo snel mogelijk te varen met je zeilboot, maar je kunt ook heerlijk ontspannen aan boord van een zeilboot en jezelf rustig laten meenemen door de wind. Bij Nautal kun je verschillende zeilboten vinden. Zo kun je de zeilboot huren die bij jou past! Door een zeilboot te huren ontdek je nieuwe plekken waar je anders nooit zou zijn geweest. Je huurt bij Nautal namelijk zeilboten over de hele wereld! Ontdek het zelf bij Nautal en ga op avontuur op jouw lievelingsbestemming!

Hoeveel kost het om een zeilboot te huren?

De kosten van het huren van een zeilboot zijn verschillend per locatie. Zo kun je in Nederland een zeilboot huren voor minder dan 100 euro per dag. Je kunt een zeilboot huren in Kroatië voor vergelijkbare prijzen. Natuurlijk zijn de kosten ook afhankelijk van andere factoren, zoals het vaarseizoen, de lengte van de verhuur, de grootte en het bouwjaar van de zeilboot en de gekozen extra’s.

Wat zit er inbegrepen in een zeilboot verhuur en welke extra kosten kan ik verwachten?

oms worden er verplichte extra kosten in rekening gebracht. Hierbij kun je denken aan kosten voor een schipper, schoonmaakkosten en brandstofkosten. Vaak zijn er ook een aantal optionele extra’s mogelijk, zoals linnengoed en watersportartikelen. Bij watersportartikelen kun je bijvoorbeeld denken aan snorkels, paddelboards, etc. Wanneer je een grote zeilboot huurt, behoort ook vaak een bijboot tot de mogelijkheden.

Heb ik een vaarbewijs nodig om een zeilboot te huren?

De regels voor het vaarbewijs zijn verschillend per land. In Nederland heb je geen vaarbewijs nodig wanneer je boot niet langer is dan 15 meter en/of niet harder kan dan 20 kilometer per uur. In Spanje mag je zeilboot niet langer zijn dan 6 meter en niet meer dan 15 pk hebben. Wanneer je op zee of grote wateren gaat varen heb je vaak het ICC for inland en coastal waters nodig. In Nederland komt dit overeen met vaarbewijs 2. Wanneer je geen vaarbewijs hebt, maar wel met een zeilboot op pad wilt, kun je natuurlijk altijd een boot met schipper huren. Een schipper kan ook van pas komen wanneer je nog niet veel ervaring hebt met zeilen. Schippers weten de leukste plekjes om naartoe te varen. Sommige verhuurders bieden ook vaarcursussen aan als extra optie. Let op! Het kan zo zijn dat de boot binnen de regels valt waardoor je er zonder vaarbewijs het water mee op zou mogen en de verhuurder toch om een vaarbewijs vraagt. Soms stelt de verhuurder het op prijs dat je even aangeeft dat je een groot water op wilt.

Wat moet ik in de gaten houden wanneer ik een zeilboot huur?

Wanneer je een zeilboot huurt is het handig om alle regels over het varen in het land in de gaten te houden. Heb je een vaarbewijs nodig? Hoeveel schippers moeten er aan boord zijn? Waar mag je varen? Wanneer je er niet zeker van bent kun je altijd aan de verhuurder vragen wat de regels precies zijn. Hiernaast is het goed om op de kosten te letten. Soms worden er extra kosten in rekening gebracht. Houd altijd in de gaten of de prijs inclusief of exclusief BTW is. Bovendien is het goed om na te gaan wat de regels van de verhuurder zijn. Soms moet de boot bijvoorbeeld ‘s nachts terugkeren in de thuishaven. Dat is niet handig tijdens een vaarvakantie en je kunt dan beter voor een boot gaan waar dit niet nodig is.

Hoe kan ik een zeilboot huren?

Op de website van Nautal vind je een breed scala aan zeilboot verhuur. Door de filters te gebruiken vind je makkelijk en snel de zeilboot die het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld filteren op de grootte van de boot, het aantal mensen dat meegaat op de boottrip, het tijdstip van uw reis, verhuur met of zonder schipper en nog veel meer! Vergeet niet om de beschikbaarheid van de door u gewilde boot te checken en aarzel niet om bij twijfel contact op te nemen met de eigenaar.

Wat kan ik doen met een gehuurde zeilboot?

Aan boord van een zeilboot heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt! Zo kun je het Nederlandse landschap eens vanuit een ander gezichtspunt ontdekken, of langs prachtige baaien met turquoise water varen. Als je een echte liefhebber bent is het echt aan te raden om een zeilboot te huren op een verre bestemming en je vaarvakantie op die manier door te brengen. Zo kun je tijdens je vakantie doen wat je het liefste doet, terwijl je ook geniet van de omgeving en de cultuur in een ander land. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens je vakantie in het buitenland gewoon een dagje of zelfs een halve dag uit te trekken om door te brengen op een zeilboot. Het hoeft natuurlijk niet bij zeilen te blijven! Je kunt duiken en snorkelen, of een surfplank of kano gebruiken om de meest verborgen plekjes te ontdekken!

Met wie kan ik een zeilboot huren?

Of je nu tijd wilt doorbrengen met vrienden of wilt ontspannen met het gezin, het huren van een zeilboot kan de beste manier zijn om uw vakantie door te brengen! Je kunt heerlijk zonnen en genieten van een drankje in de zon en genieten van het lekkerste lokale eten aan boord van je zeilboot terwijl je omringd wordt door je geliefden.

Waar kan ik een zeilboot huren?

In Nederland is het populair om een zeilboot te huren in Zeeland en Friesland. Populaire bestemmingen om een zeilboot te huren in het buitenland zijn mediterrane bestemmingen als Kroatië en Spanje, maar ook bestemmingen die wat verder weg zijn, zoals Curaçao.

Wat zijn de meest populaire merken voor zeilbootverhuur?

De meest populaire merken voor zeilbootverhuur zijn Lagoon, Bavaria, Jeanneau, Beneteau, Dufour en Elan.


Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie