Ontdek de mooiste vakantiebestemmingen voor 2020

FAQs

Waar moet ik op letten bij het huren van een zeilboot?
Het huren van een zeilboot is een uitstekende optie om een vakantie op het water door te brengen. Aan boord voelt u zich comfortabel en kunt u voor anker gaan in rustige baaien of elke dag een nieuw strand of baai verkennen. Wekelijkse verhuur begint vrijwel altijd op zaterdagmiddag en eindigt de daaropvolgende vrijdagmiddag. De laatste nacht wordt meestal aan boord doorgebracht omdat het uitchecken op zaterdagochtend rond 9 uur plaatsvindt.
Wat kost het huren van een zeilboot?
Een kleine zeilboot met twee hutten kan in het laagseizoen vanaf € 1000 per week kosten en een grote met 5-6 hutten kan tot € 10.000 per week kosten. De huurprijs van een zeilboot is afhankelijk van het aantal hutten, de lengte, het bouwjaar, of het wordt gehuurd met of zonder schipper, enz. Extra's zoals airconditioning, een stroomgenerator en waterspeelgoed kunnen de huurprijs vehogen. Tot slot is het verstandig om na te denken om alle ruimte in de zeilboot optimaal te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld beslissen om ook algemene ruimtes te gebruiken als slaapplek om zo de huurkosten te drukken.
Wat zijn de beste bestemmingen voor het huren van een zeilboot?
Spanje en Italië bieden vele mooie locaties om te zeilen. Kroatië is een ideaal gebied voor beginners. Ervaren zeilers raden we aan om een zeilboot te huren in Martinique, de Seychellen, Griekenland of op de Canarische Eilanden. Kies uw favoriete bestemming en wij sturen u een aanbieding! Dichterbij huis kunt u genieten van het Ijsselmeer. In verschillende bestemmingen rond het grootste meer van Nederland worden namelijk zeilboten van alle soorten en maten aangeboden.
Wat is inclusief de verhuurprijs van een zeilboot en wat zijn extra kosten?
Meestal is er een prijs voor de huurperiode en een vast tarief voor de verplichte extra kosten. Hier moet u op letten als alleen eindschoonmaak of beddengoed, handdoeken en een motor voor de hulpboot zijn inbegrepen. Andere kosten zijn natuurlijk liggelden, welke sterk kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het schip, de haven en het land. De kosten voor gas en zoet water kunnen worden geschat tussen € 150 en € 300 per week.
Heb ik een vaarbewijs nodig voor het huren van een zeilboot?
Als u een zeilboot zonder schipper wilt huren heeft u in de meeste landen een vaarbewijs nodig. In Frankrijk en het Caribisch gebied het echter mogelijk om een zeilboot zonder vaarbewijs te huren. In die gebieden is namelijk het "nautische curriculum" voldoende om een zeilboot te huren. Dit is een document dat al uw zeilervaring aantoont.

Waar naartoe?

De mooiste kant van een landschap is alleen zichtbaar voor degenen op het water.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.