Bootverhuur > Zeilboten > Caraïben > Curaçao

Zeilboot huren op Curaçao

42669 reviews

Huur zeilboot Kirie Feeling 486 in  Fisherman's Harbour, Curaçao

Huur zeilboot Kirie Feeling 486 in Fisherman's Harbour, Curaçao (1999 opknapbeurt 2019)

Zeilboot Kirie Feeling 486 (1999, opknapbeurt 2019) 15 m

Zonder schipper (bareboat)

5 cabines 3 badkamers 10 plaatsen 5 Slaapplaatsen Fisherman's Harbour (Curaçao)
vanaf € 1.095 /dag
Bekijk boot

Zeilboot huren op Curaçao 

Caraçao, één van de Benedenwindse Eilanden. Een eiland beroemd om de grote culturele diversiteit. Het toont bijvoorbeeld veel Hollandse elementen, en de landhuizen en stadsarchitectuur van Willemstad, de hoofdstad, trekken veel belangstelling. Maar loop een dagje rond in Punda of Otrabanda en u proeft een totaal andere sfeer. Met meer dan 100 nationaliteiten heeft elke bevolkingsgroep zijn sporen op het eiland achtergelaten. Een cocktail van oorspronkelijk Caribische, West-Europese, West-Afrikaanse, Noord-Amerikaanse én Latijns-Amerikaanse elementen is op Curaçao terug te vinden. Een zeilboot huren op Curaçao is de ideale manier om het eiland en al haar culturen vanaf het water te ontdekken. 

Vaargebieden op Curaçao 

Van de vijf natuurlijke havens van Curaçao, is de grootste gelegen in Willemstad, het Schottegat. Het Schottegat is een grote, grillig gevormde diepe binnenbaai met een oppervlakte van meer dan 60.000 are. Een groot deel van het Schottegat heeft een natuurlijke waterdiepte van 10m tot 20m, met de grootste diepte 25m. Dit is nabij de uitmonding van de Sint Annabaai, een natuurlijk kanaal van 1280 meter lang. Zeil over dit kanaal en je komt direct uit op de Caribische Zee. Een zeilboot huren in Willemstad is daarom de perfecte uitvalsbasis om Curaçao en omliggende plekken te verkennen! 

Weersomstandigheden op Curaçao 

Mocht je je afvragen welk seizoen het meest gunstig is om een zeilboot te huren op Curaçao, maak je dan geen zorgen! Met het tropische savanneklimaat en stabiele temperaturen het hele jaar door, kun je vrijwel het gehele jaar door genieten op jouw zeilboot! Koud is het nooit, want in januari, de koudste maand, houdt de temperatuur de 26ºC aan. De warmste maand is september, met temperaturen rond de 29ºC. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2ºC en ´s nachts 25,6º. Heerlijk vertoeven dus! 

In de maanden oktober tot januari, het regenseizoen, kunnen de noordoostelijke passaatwinden flink wat regen met zich meebrengen. Gelukkig geldt dit maar voor enkele dagen van deze maanden, waarna er een lange droge periode volgt. Omdat de buien hevig maar kort zijn, en de temperaturen nog steeds aangenaam, kan er natuurlijk altijd gekozen worden ook tijdens deze periode een zeilboot te huren. Voordeel: eind januari vindt op Curaçao de jaarlijkse zeilregatta plaats! 

In het Caribisch gebied zijn er de Benedenwindse- en Bovenwindse Eilanden. Deze eilanden lenen hun naam aan hun ligging ten opzichte van het centrum van de passaatwinden. Deze Noordoostelijke passaatwinden zorgen er op Curaçao voor dat de warmte nooit teveel wordt, en er het hele jaar door gezeild kan worden! 

Zeilroutes op Curaçao 

De heerlijke temperaturen en de verkoelende winden maken Curaçao tot een heerlijke bestemming een zeilboot te huren. Het ´zeilcentrum´ van Curaçao is het Spaanse Water. De haven van Willemstad, Schottegat, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao en ligt direct aan het Spaanse Water. Haar diepe, natuurlijke zeehaven is de beste van het Caribisch gebied en heeft een lange geschiedenis als belangrijke handels- en overslagcentrum in de regio. Huur dus bijvoorbeeld uw zeilboot in Willemstad en zeil langs de zuidkust naar Klein Curaçao, of zelfs een stukje verder richting Bonaire, Venezuela of Aruba!. 

Houdt in gedachte dat om op het Spaanse Water te mogen zeilen een vaarbewijs nodig is, en dat de noordoostelijke kusten in tegenstelling tot de zuidoostelijke ruw zijn. 

Neemt u graag een verfrissende duik in de zee? Ook dan bent u aan het juiste adres. Curaçao is namelijk beroemd om de spectaculaire duiklocaties. Beoordeeld als beste in de wereld is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de koraalriffen en tropische vissen die je tegenkomt onder water. 

Reistips voor Curaçao 

Vanaf Amsterdam (AMS) kunt een directe vlucht pakken naar Curaçao (CUR). De duur van de vlucht varieert, afhankelijk van de windrichting, van 9 tot 11 uur. Houdt tijdens het boeken van uw vlucht ook rekening met het tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is dit 5 uur (vroeger), en in de zomer 6. 

Curaçao International Airport, ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Horta, is de enige internationale luchthaven op Curaçao. De luchthaven ligt aan de noordkust  van Curaçao, op slechts 12 kilometer afstand van Willemstad. Ideaal dus wanneer u vanaf het vliegveld reist naar Willemstad waar u uw zeilboot heeft gehuurd! Vanaf het vliegveld kunt u een bus pakken, het enige openbare vervoersmiddel op het eiland, richting Willemstad. De bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, en door de grote hoeveelheid aan bushaltes hoeft u vrijwel nooit ver te lopen naar uw eindbestemming! Ook leuk: de bussen zijn heel goedkoop. 

Voordat u vertrekt naar Willemstad is het wellicht leuk even een kijkje te nemen bij de grotten van Hato, vlakbij het vliegveld! De grotten zouden al rond het jaar 500 n. Chr. bewoond zijn geweest door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bevolking van Curaçao. 
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.