Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Zeilboten > Kroatië

Zeilboot huren in Kroatië

3187 Zeilbootverhuur

Een zeilboot huren in Kroatië

Waarom is zeilen aan de Kroatische kustlijn iets om één keer in je leven gedaan te moeten hebben? Misschien heeft te maken met het lekkere klimaat. Of misschien is het ´t oneindige paradijs aan eilanden - meer dan 1000! Een zeilboot huren in Kroatië is de ultieme manier dit Oost -Europese land te verkennen, alsmede de bijna 2000 kilometer lange kustlijn aan het vasteland en meer dan 4000 kilometer aan kust van de eilanden. Alles is bereikbaar per zeilboot! 

Vaargebieden in Kroatië 

 Dankzij hun grote populariteit, is een boot huren in Kroatië mogelijk in verschillende regio´s. Van noord tot zuid:

Weersomstandigheden in Kroatië 

Het zeilseizoen en hoogseizoen gaat perfect samen. Geniet van de stralende zon en zwem in aangename zee temperaturen terwijl je zeilt over de Adriatische zee. Voor juli en na augustus kan er ook fantastisch gezeild worden. Ook al liggen de temperaturen lager, is het nog steeds aangenaam en over het algemeen een stuk rustiger. Temperaturen in de zomer variëren van 25ºC tot 30ºC, en de windkracht gemiddeld 3-4 in noordwestelijke richting. 

Vaarroutes in Kroatië 

Of u nu liever een een bepaalde archipel verkent of liever een exacte regio wilt ontdekken, Kroatië geeft u voldoende opties. 

De noordelijke regio Istrië huist meerdere historische parels, zoals Pula. De Tempel van Augustus en de 2000 jaar oude amfitheater. Ook vinden er in de zomer in Pula verscheidene evenementen plaats, waaronder twee gigantische muziekfestivals. Kvarner Bay, ook wel bekend als de Kvarner Golf, is één van Kroatië´s best bewaarde geheimen. De baaien zijn hier spectaculair, met een lokale keuken in kleine kustplaatsjes. En wie weet ziet u hier ook wel dolfijnen! 

Zadar huist vele Venetiaanse ruïnes en een sfeer uniek aan oude historische plekken. Toch heeft het ook wat moderne kenmerken. Aan de kust vindt u een gigantisch zee orgaan dat bespeeld wordt door de zee. En een dansvloer dat door middel van zonnepanelen verlicht wordt! 

Šibenik is slechts een klein stukje zeilen van de Kornati eilanden vandaag, en is ook dicht bij twee nationale parken op het vasteland. Deze kuststad bezit een Middeleeuws fort en de St. James´ Kathedraal. Dit is de grootste kerk in Europa enkel gemaakt van steen, zonder een frame. 

De overblijfselen van een paleis daterend uit de 4e eeuw liggen in het centrum van Split. Dit creëert een verouderd gevoel wanneer je langs de witte stenen muren wandelen. Het eiland Hvar is makkelijk binnen bereik en is zeker een bezoekje waard, als is het maar voor een dag. 

De bergketen Biokovo vormt wellicht de meest adembenemende achtergrond van de waterkant van Baška Voda. 

Naast de geplaveide straten, bedrijvig door cafeetjes, restaurants, barretjes en winkels, is Dubrovnik en de bijbehorende kust beroemd als filmset in de Game of Thrones. 

Reistips voor Kroatië

Kroatië heeft drie grote vliegvelden,  (Split (SPU), Dubrovnik (DBV), en de binnenlandse hoofdstad Zagreb (ZAG)). Er zijn ook kleinere vliegvelden waarvan regionale vluchten vertrekken. De bus is het meest gebruikte vervoersmiddel, omdat niet alle plaatsen treinstations hebben. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.