Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Zeilboten > Spanje > Málaga

Zeilboot huren in Málaga

21 Boten

Zeilboot huren in Málaga

Vanwege de ligging van Málaga, zijn de weersomstandigheden ideaal om er een zeilboot te huren. Het ligt in het hart van de zogenaamde Costa del Sol, en is één van de meest bezochte steden van Andalusië, een autonome regio in Spanje. Zeil met uw gehuurde zeilboot langs stranden en zanderige baaien, zo goed als elke periode gedurende het jaar. De kans dat u van zonnestralen kan genieten is namelijk erg groot: Málaga mag zichzelf gelukkig prijzen met maar liefst 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur die boven de 20 graden uitstijgt

Havens en bezienswaardigheden in Málaga

Bij Nautal kunt u een zeilboot huren in verschillende havens in Málaga, waarvan de belangrijkste in Puerto de Málaga en Benalmádena

De haven van Málaga is aangesloten op het centrum van de oude stad door middel van een winkel- en uitgaansgebied met tal van bars en restaurants langs de lange wandelpromenade die doorloopt tot aan het strand van Malagueta. 

De kust van Málaga heeft 16 stranden, waaronder La Araña en El Peñon del Cuervo aan de oostkant. Met hun rotsachtige kliffen en inhammen perfect om in te ankeren met uw zeilboot. 

Málaga host grote regatta’s en voor de watersporters wordt er jaarlijks een roeiwedstrijd gehouden. Langs de kustlijn van Málaga beoefenen vele watersporters hun hobby, zoals duiken of windsurfen. 

Qua bezienswaardigheden komt u in Málaga en omgeving ook zeker niets te kort. Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol wordt bekroond door het kasteel van Gibralfaro met een spectaculair uitzicht op de kathedraal, de arena, de haven en alles in het historisch centrum. Málaga, gesticht door de Feniciërs in de zevende eeuw voor Christus, is één van de oudste steden in Europa met een grote maritieme traditie. 

Málaga is een stad vol geschiedenis en traditie, die men kan voelen wanneer u door de straten van het historische centrum loopt, vanaf het kasteel, langs de kathedraal tot aan de zee. De stad onderscheidt zich door de warmte van de mensen en de uitstekende keuken, waar u verse vis van de hoogste kwaliteit niet mag missen.

Klimaat en weersomstandigheden in Málaga

De kustlijn van Málaga heeft een uitstekend mediterraans klimaat met een gemiddelde temperatuur van boven de 20 graden gedurende het hele jaar. De winter is mild en alhoewel het regenseizoen is van november tot januari, is het een van de zonnigste steden van Spanje. In de zomer is het er warm en vochtig. Een fantastisch klimaat die het mogelijk maakt het hele jaar zeilboten in Málaga te huren, ook buiten het hoogseizoen. 

Málaga is ideaal voor het varen met allerlei zeilboten, vanwege de aanwezige winden. Door de nabijheid van de Straat van Gibraltar waait hier de Levante, die het ideaal maken voor de sportieve zeiler. Verder waait er soms ook de Poniente, die geen golven maken en zorgt voor rustiger vaarwater en aangenaam zeilen. 

Als we de golven en wind volgen, brengen we een bezoek in onze gehuurde zeilboot aan de oostkust van Málaga waar we het strand van Malagueta, de haven van Candado of Cala del Moral bereiken. Met een reistijd van 4 uur heen en 4 uur terug kunnen we naar de inhammen van Maro, en een bezoek brengen aan de beroemde waterval die de grens van de Costa del Sol markeert. 

Vervoer 

De luchthaven van Málaga is de derde grootste luchthaven van het Iberisch gebied en heeft belangrijke nationale en internationale verbindingen. U kunt het centrum van de stad per trein en bus bereiken. 

Málaga heeft een hogesnelheidslijn (AVE) die de stad verbindt met Sevilla en Madrid. Het busstation Muelle Heredia, nabij de haven, heeft een verbinding met verschillende gebieden van de agglomeratie zoals Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola. 

Voor de gewone weg, is de belangrijkste snelweg de A-7, die langs de oostkust richting Barcelona en Valencia gaat. De MA-22 leidt u naar de haven van Málaga.

De haven van Málaga is in verbinding met meerdere havens aan de Middellandse Zee, maar de enige reguliere lijndienst is de ferry tussen Málaga en Melilla.

Klantbeoordelingen Málaga

35 reviews

Zie alle beoordelingen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.