Bootverhuur > Zeilboten > Nederland

Zeilboot huren in Nederland

37752 reviews

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland

Huur zeilboot Bavaria 45 CRUISER in Burgemeester de Hooppark, Friesland (2010 opknapbeurt 2019)

Flexibele annulering of wijziging
Veilig & Schoon

Zeilboot Bavaria 45 CRUISER (2010, opknapbeurt 2019) 14,27 m

Zonder schipper (bareboat)

4 cabines 4 badkamers 10 plaatsen 8 Slaapplaatsen Burgemeester de Hooppark (Friesland)
vanaf € 236 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Jeanneau 42 CC in Bruinisse, Nederland, Zeeland

Huur zeilboot Jeanneau 42 CC in Bruinisse, Nederland, Zeeland (1999 opknapbeurt 2018)

Veilig & Schoon

Zeilboot Jeanneau 42 CC (1999, opknapbeurt 2018) 12,85 m

Schipper bij prijs inbegrepen

1 cabine 1 badkamer 5 plaatsen 4 Slaapplaatsen Bruinisse, Nederland (Zeeland)
vanaf € 395 /dag
Bekijk boot
Huur zeilboot Bavaria Cruiser 36 - 3 in Marina Stavoren, Friesland

Huur zeilboot Bavaria Cruiser 36 - 3 in Marina Stavoren, Friesland (2011 opknapbeurt 2020)

Veilig & Schoon

Zeilboot Bavaria Cruiser 36 - 3 (2011, opknapbeurt 2020) 11,57 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Marina Stavoren (Friesland)
vanaf € 283 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Huur zeilboot Beneteau Oceanis 34 in Cadzand, Nederland, Zeeland

Huur zeilboot Beneteau Oceanis 34 in Cadzand, Nederland, Zeeland (2010)

Veilig & Schoon

Zeilboot Beneteau Oceanis 34 (2010) 10,36 m

Schipper bij prijs inbegrepen

3 cabines 1 badkamer 6 plaatsen 6 Slaapplaatsen Cadzand, Nederland (Zeeland)
vanaf € 200 /dag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Zeilboot huren in Nederland

Wilt u graag een zeilboot huren in Nederland? Zeilen is een sport die door velen wordt beoefend in Nederland. De ligging aan de kust en de binnenmeren lenen zich uitstekend voor prachtige zeiltochten. Er is voor ieder wat wils, zowel voor de onervaren, ervaren, als de rustzoekende of avontuurlijke zeilers. Zo kunt u ervoor kiezen om een zeilboot te huren aan het IJsselmeer voor rustiger vaarwater, of ga naar Zeeland voor de sterkere stromingen. Lees hier meer over deze  zeilbestemming, en laat Nautal u op weg helpen. 


Wat kost het huren van een zeilboot in Nederland?

Het huren van een zeilboot in Nederland kost vanaf 95 euro per dag en vanaf 440 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf 145 euro per dag en vanaf 795 euro per week. Als u een zeilboot wenst te huren in Nederland met een schipper kunt u ongeveer rekenen op 180 euro extra per dag. 


Hoe is het weer?

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in Juli. De kustprovincies in het Westen, Zuidwesten en Noorden doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een boot te huren voor een uitstapje naar één van bovengenoemde bestemmingen.


Wat te doen met een gehuurde zeilboot in Nederland?

Nederland kent meerdere vaargebieden, waarvan de populairste in en rondom Friesland en Noord-Holland liggen.


  • Huur een boot in Friesland, vaar over de Friese Meren en bezoek Friesland via haar vele meren en kanalen

Meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. Ook kunt u ervoor kiezen om te varen via het IJssel- en Markermeer langs de vele pittoreske havensteden om je tocht te vervolgen. Bezoek Enkhuizen, Hoorn en Lemmer, en proef de lekkerste Hollandse garnalen. Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een boot huren rondom het IJsselmeer altijd een goede keuze. 

  • Genoeg van het hoge Noorden? Neem dan eens een kijkje in Zeeland in het Zuid-Westen van Nederland

Huur een boot in Zeeland en ga voor een avontuurlijke zeiltocht over de Zeeuwse wateren. Hier vindt u getijden, stromingen (de Oosterschelde) en over het algemeen meer zeil-verkeer. Toch liever wat rustiger? Vaar dan richting de afgesloten zeearmen, en met een klein beetje geluk zult u hier zeehonden en bruinvissen aantreffen. 

  • Boot te huren in Zuid-Holland waar zich het Groene Hart bevindt

Wilt u graag een boot huren in Nederland? Een waterrijk land als Nederland heeft talloze vaarroutes. Huur een sloep en ontdek de binnenstad van mooie steden als Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden of Middelburg. Leuk voor het hele gezin is de actieve Woudaaproute in Friesland. Of ontdek de Friese elf steden vanaf het water! Liefhebbers van gezelligheid en watersporten doen een rondje Veerse Meer met een motorboot in Zeeland en meren af in charmante stadjes zoals Veere en Kortgene. Zoekt u liever de stilte op in authentieke natuurgebieden? Huur dan een boot in de omgeving van De Biesbosch en bewonder de groene oevers en uitgestrekte wilgenbossen. Ook de Loosdrechtse Plassen in het Groene Hart zijn een prachtig natuurmonument. Hier komt u meer te weten over turfwinning en de bijzondere legakkers. De Loosdrechtse en de Vinkeveense Plassen zijn bovendien goed te combineren met een vaartocht op de Vecht.


Andere nabijgelegen vaargebieden

De kustlijn van Nederland bedraagt meer dan 520 kilometer, waarvan 353 langs de Noordzee en de rest langs de Waddenzee en de Westerschelde. Tot het jaar 1927 lag Nederland ook aan de Zuiderzee, maar sinds dat jaar werd de Afsluitdijk aangelegd waardoor de voormalige Zuiderzee voor een deel werd afgesloten. Dit water staat vandaag de dag bekend als het IJsselmeer. Later, in 1976, werd in het IJsselmeer de Houtribdijk aangelegd waardoor het Markermeer ontstond. 
 
Het IJsselmeer, het grootste meer in Nederland met een totale oppervlakte van 1100 km2, is een ideale locatie om een zeilboot te huren. Aan het IJsselmeer vindt u vele sfeervolle havenstadjes. Huur bijvoorbeeld een zeilschip in Enkhuizen, steek het IJsselmeer door en meer aan bij leuke plaatsjes aan de overkant van het IJsselmeer zoals StavorenHindeloopen of Makkum. Koel af of warm op met een drankje naar keuze op één van de vele terrasjes, en bewonder de oude gevels. Genoeg van het IJsselmeer en klaar voor de Waddenzee? Zeil via sluizen in de Afsluitdijk naar de Waddenzee en bezoek Harlingen. Hier kunt u er voor kiezen om een sneldienst te pakken naar één van de vijf Waddeneilanden. Maar als u nog geen genoeg heeft gekregen van het zeilen in Nederland, kies dan voor een avontuurlijke zeiltocht. 
 
Ook het Markermeer leent zich voor mooie zeiltochten en biedt u vele steden en dorpen om te bezoeken. Huur bijvoorbeeld een zeilboot in Enkhuizen of Hoorn en ontdek Noord-Holland en Flevoland vanaf het water. Even een bezoekje brengen aan de hoofdstad? Geen probleem. Zeil het IJmeer op en meer aan in Amsterdam
 
Genoeg van het Noorden? Neem dan eens een kijkje in Zeeland in het Zuid-Westen van Nederland. Huur een zeilboot in Zeeland en ga voor een avontuurlijke zeiltocht over de Zeeuwse wateren. Hier vindt u getijden, stromingen (de Oosterschelde) en over het algemeen meer zeil-verkeer. Toch liever wat rustiger? Vaar dan richting de afgesloten zeearmen, en met een klein beetje geluk zult u hier zeehonden en bruinvissen aantreffen. Huur bijvoorbeeld een zeilboot in Kortgene of Sint Annaland, bezoek Middelburg en overnacht op één van de eilandjes op het Veerse meer. Ook Grevelingen aan het Grevelingenmeer is een echte aanrader voor het bezoeken van kleine eilandjes. Door de aanwezigheid van meren en de kust, is een zeilboot huren in Zeeland een goede optie voor elke soort zeiler. 
 
Aan de hand van welke gebieden u wenst te bezoeken, hoeveel dagen u op pad wilt gaan, en in het licht van andere praktische wensen, stelt Nautal graag een plan voor u samen.
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie.