Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Zeilboten > Nederland > Noord-Brabant

Zeilboot huren in Noord-Brabant

1 Zeilbootverhuur

Zeilboot huren in Noord-Brabant 

Noord-Brabant, de op één na grootste provincie van Nederland, grenst in het Noorden aan Zuid-Holland en Gelderland, in het Westen aan Zeeland en in het Oosten aan limburg. In het Zuiden grenst Noord-Brabant aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. Geen enkele andere provincie in Nederland kent zoveel buren. Een zeilboot huren in Noord-Brabant dient daarom als de perfecte uitvalsbasis. Zeil over de Maas naar België, meer aan bij één van de Brabantse steden om het beroemde carnavalsfeest mee te maken, of waag je via verschillende rivieren vanaf de Biesbosch naar de Noordzee. 

Gebieden om te zeilen in Noord-Brabant 

De Maas is de grootste rivier die door Noord-Brabant stroomt en daar ook uitmondt. Door vertakkingen van de Maas en aangelegde kanalen biedt Noord-Brabant meerdere mogelijkheden om een zeilboot te huren. Zo kun je bijvoorbeeld prachtig zeilen op de Kraaijenbergse plassen. Bezoek mooie meren aan de grens van de provincie Noord-Brabant met Zeeland, zoals het Markiezaatsmeer, de Binnenschelde of het Zoommeer. Natuurlijk mag ook de groene omgeving van nationaal park De Biesbosch niet ontbreken. Vanaf deze locatie heb je toegang tot maarliefst drie rivieren waar je kunt zeilen: de Maas, de Amer, en Nieuwe Merwede. 

Een zeilboot huren in Noord-Brabant is ook een goede optie wanneer je af en toe eens aan wilt meren en een stad wilt bezoeken. Noord-Brabant is rijk aan cultuur en tradities. Denk bijvoorbeeld aan ´s Hertogenbosch, niet ver van de Maas, of Tilburg en Eindhoven, de tweede grootste steden van Noord-Brabant. Noord-Brabant is bovendien beroemd voor een feest dat ieder jaar tussen Februari en Maart gevierd wordt. Carnaval! Versierde straten en verklede mensen tekenen dan het straatbeeld in heel Noord-Brabant. Genoeg reden dus om even van de boot af te stappen en Noord-Brabant vanaf het land te ontdekken. 

Omdat Noord-Brabant aan zoveel provincies grenst, kun je de Brabantse cultuur ook afwisselen met de cultuur van een andere provincie naar keuze. Zeil bijvoorbeeld via de Maas, over de Amer naar Hollands Diep, en bezoek de talloze kleine eilandjes van Zeeland. Niet avontuurlijk genoeg? Dan is het vanaf Noord-Brabant ook mogelijk om via Zeeland de Noordzee op te varen. Genoeg keuze dus! 

Klimaat- en Windomstandigheden in Noord-Brabant

De weersomstandigheden in de provincies in het Zuidwesten van Nederland zijn doorgaans zachter dan in het Oosten, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 7.6%. Het gematigde zeeklimaat van Nederland, mede door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te zeilen in de maanden April tot en met November. Raadpleeg van te voren wel atlijd even het weerbericht, door de invloed van de zee kan het in Noord-Brabant erg wisselvallig zijn. 

Heeft u meer vragen over een zeilboot huren in Brabant of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.