Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen

Zeilboot huren in Sneek

Sneek, gelegen in Friesland, staat bekend als de ultieme watersportstad van Nederland. De stad heeft dit te danken aan haar vele meren, rivieren en plassen. Misschien heeft u wel eens van de beroemde Sneekweek gehoord, het grootste zeilevenement op de binnenwateren van Europa. Goed reden om een zeilboot te huren in Sneek, de Friese wateren af te zeilen of misschien zelfs mee te doen aan de Sneekweek! 

Bezienswaardigheden in Sneek

Sneek is op vele manieren te beleven. U kunt een wandel of fietstocht doen, of bijvoorbeeld een zeilboot te huren om het Sneekermeer op gaan. Met haar historische gebouwen en monumenten is deze stad een pareltje voor cultuurliefhebbers. Of wat dacht u van de bekende Waterpoort? Ook het uitgaansleven is zeer aantrekkelijk. Zo zijn er talloze restaurants, cafés, bruine kroegen en discotheken. Vooral in de zomer is het hier goed vertoeven door het aantal terrassen dat Sneek rijk is.

Wanneer u van plan bent om te gaan zeilen in de buurt van Sneek, dan mag u zeker het Sneekermeer niet overslaan. Het meer is een rijk en interessant natuurgebied en heerlijk voor een zeiltocht. Sneek is dus om meerdere reden de ideale plek om een zeilboot te huren! 

Havens in Sneek

Diverse waterwegen, zoals de Swette, Geau, Houkesleat en de Frjentsjerter Feart verbinden Sneek met de rest van Fryslân. Er zijn maar liefst 13 jachthavens en 130 watersportbedrijven te vinden in deze stad. Twee daarvan zijn Zoutepoel en Watersportboulevard 't Ges. Deze watersportboulevard is ontstaan door het idee om het de watersporter makkelijker te maken. Langs de Houkesloot in Sneek is daarom een bedrijvenpark aangelegd, waar alle mogelijke watersportbedrijven bijeen zijn gebracht. U kunt hier dus overzichtelijk en dichtbij elkaar, alles vinden op watersportgebied. 

Ook de gemeente heeft haar steentje bijgedragen voor u. Zo strekken de gemeentelijke ligplaats voorzieningen zich uit vanaf de Somerrakpromenade, Klipperkade, Klipperkadehaven en de Sternstraat, langs de stadsgrachten (Bothniakade, Koopmansgracht, Harinxmakade, Rienck Bockemakade) naar de Kolk bij de Waterpoort en de Geeuwkade. Vrijwel alle ligplaatsen hier beschikken over walstroomvoorzieningen en u kunt gebruik maken van het draadloos internet. Ook heeft de gemeente gedacht aan ligplaatsen voor mindervaliden. Deze kunt u vinden op de Balthuskade naast de Lemmerbrug en heeft plaats voor het afmeren van een viertal boten. U kunt de sanitaire voorzieningen, zoals douches en toiletten, vinden op de Somerrakpromenade, Klipperkade/Pampuskade, Rienck Bockemakade en het Veemarktterrein. Al deze sanitaire voorzieningen zijn voorzien van een invalidentoilet. Watertappunten zijn aanwezig aan de Houkesleat, aan de Somerrak-promenade. Het havenkantoor van deze plekken is te vinden op de Somerrakpromenade.

Hoe kom ik in Sneek?

Het centrum van Sneek is goed bereikbaar via weg en waterwegen, maar ook via het openbaar vervoer is het hier goed te doen. De stad ligt aan de A7 en is daarom makkelijk te bereiken met de auto. Zeker wanneer u een zeilboot huurt in Sneek is komen met het openbaar vervoer een goede optie.
Bootverhuur > Zeilboten > Sneek

Zeilboot huren in Sneek

8 Zeilbootverhuur

25486 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.