Zeilboot huren in Valencia

Huur een zeilboot in Valencia en ontdek deze prachtige regio op één van de beste manieren mogelijk. Met ontzettend veel ligplaatsen, een kalme zee en een mild klimaat is zeilboot verhuur in Valencia ook uitermate geschikt voor beginners. Bovendien is Valencia niet verlegen aan watersport faciliteiten gelegen aan prachtige stranden. Charter uw zeilboot, meer aan, en ga bijvoorbeeld eens duiken. ´s Avonds kunt u weer tot rust komen met de lokale specialiteit, de échte Spaanse paella, want Valencia wordt immers gezien als dé bakermat van de Paella. 

Havens in Valencia

De meeste zeilboten verhuren wij in de Puerto de Valencia, een uitstekend startpunt voor een onvergetelijke zeiltocht langs de Middellandse zee en alles wat Valencia en haar directe omgeving te bieden heeft. 

Vaar vanuit daar bijvoorbeeld naar de Spaanse koning vernoemde haven Real de Juan Carlos I, de centrale haven van Valencia, waar jaarlijks veel festivals gehouden worden. De moderne en traditionele gebouwen geven de haven een eigenzinnig karakter. Langs de kust vindt u om de 8-12 mijl een nieuwe, adembenemende ligplaats met vers water en elektriciteit, evenals winkels. 

Mocht u het water onder uw zeilboot even willen omruilen voor het land, dan raden wij u zeker het dichtbij gelegen natuurreservaat aan. Het natuurreservaat van Albufera ligt op slechts 10 kilometer ten zuiden van Valencia, wat ook voor een prachtige zeiltocht er naar toe zorgt. Meer aan, en stap aan boord van een verzorgde bustocht door dit prachtige park. En wist u dat rondom het meer van Albufera, het grootste door de natuur gevormde meer van Spanje, vele beschermde vogelsoorten overwinteren?

Met een kustlijn van 25 kilometer en maarliefst 19.5 kilometer aan strand is Valencia de ideale plek om uw zeilboot te huren. Anders dan in de Balearen en aan de Costa Brava, wordt de kust van Valencia gekenmerkt door lange zandstranden. Los van het prachtige uitzicht, raden wij u aan de onovertroffen Paella te proberen aan de stranden van La Malvarossa en Levante. De mooiste zonsondergang vindt u in El Saler of bijvoorbeeld het pittoreske Oliva. 

Klimaat en weersomstandigheden in Valencia

Valencia ontvangt de meeste zeilers op zoek naar spectaculaire zeiltochten met mooi weer. De getijden zijn meestal heel weinig merkbaar in dit gebied, en de temperaturen van de Middellandse Zee zijn erg warm tijdens de zomer. De gemiddelde maximale watertemperatuur kan in augustus oplopen tot 27ºC. Aan land is de zomer droog en met weinig regen. In de zomer kan Valencia worden beïnvloed door sirocco, een hete zuidelijke wind, die soms het zicht vermindert en nevel produceert. Als dat gebeurt, zal het waarschijnlijk niet lang duren, want de sirocco duurt niet langer dan een dag of twee. De herfst daarentegen is meestal het seizoen waarin meer stormen plaatsvinden. Winters zijn gelukkig mild in het gebied. Door deze milde omstandigheden is Valencia een zeer geschikte plek om een zeilboot te huren, zowel voor de beginnende als de ervaren zeiler. 

Vervoer

Uit Nederland gaan er voldoende, betaalbare vluchten naar Valencia vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Alternatieve luchthavens zijn bijvoorbeeld Brussel en Dusseldorf. Een handige busservice, de aerobus, brengt u vanaf de luchthaven voor een zachte prijs naar het centrum van Valencia, dat slechts op 8 kilometer afstand ligt. Hierdoor kunt u dus zeer gemakkelijk op locatie komen waar u uw zeilboot heeft gehuurd voor een onvergetelijke vakantie! 
Bootverhuur > Zeilboten > Spanje > Valencia

Zeilboot huren in Valencia

50 Zeilbootverhuur

35126 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.