Zeilschip huren in Amsterdam

Zeilschip huren in Amsterdam

Amsterdam ligt in de provincie die misschien wel de mooiste steden van Nederland huist. De hoofdstad is gelegen aan het IJmeer, de Amstel, en natuurlijk de welbekende grachtengordel. En alhoewel de meeste grachten niet begaanbaar zijn per zeilschip, kent deze Noord-Hollandse stad toch meer dan genoeg mogelijkheden om een zeilschip te huren en van de omgeving te genieten. Inderdaad, de Noordzee, de Waddenzee én het IJssel- en Markermeer grenzen allemaal aan Noord-Holland! 

Vaargebieden in Amsterdam

Pak eens een kaart erbij, en ga leg uw vinger in het noordoosten van de provincie, en beweeg langzaam naar beneden. Wat komt u tegen? Sfeervolle havensteden langs het Marker- en IJsselmeer, zoals Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Enkhuizen of Edam. Leg uw vinger nu in het noordwesten van de provincie, ten hoogte van Den-Helder, en u zult zien dat de kustlijn van Noord-Holland aardig wat bezeilbare kilometers meet. 

Weersomstandigheden in Amsterdam

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in Juli. De kustprovincies in het Westen en Noorden kennen doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies, perfect dus om een zeilschip te huren voor een uitstapje naar Amsterdam! 
Bootverhuur > Zeilschepen > Amsterdam
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.