Nieuw! Nu bij elke verhuur is de Nautal Garantie inbegrepen
Bootverhuur > Zeilschepen > Nederland > Flevoland

Zeilschip huren in Flevoland

1 Guletverhuur

Zeilboot huren in Flevoland 

Gelegen in het midden van Nederland, is Flevoland een ideale uitvalsbasis om naast de provincie ook andere delen van Nederland te verkennen. Het is de jongste provincie, omdat de provincie pas bestond toen delen van de voormalige Zuiderzee werden drooggelegd. En door het indrukwekkend polderlandschap, wordt deze jonge provincie ook wel eens de Flevopolder genoemd. Wanneer u een zeilboot huurt in Flevoland, kunt u maarliefst 6 omliggende randmeren bezeilen! 

Vaargebieden in Flevoland

Sinds 1986 heeft Flevoland een eigen landschapsorganisatie, het zogenaamde Flevolandschap, en kent meerdere mooie natuurgebieden: de Oostervaardersplassen, de Lepelaarplassen en Hosterworld. En wist u dat er sinds 2016 gewerkt wordt aan het aanleggen van een archipel van natuureiland  in het Markermeer? Dit betekent dat uw wanneer u een zeilboot huurt in Flevoland, u langs deze Marker Wadden zou kunnen varen! 
 
Mede door het polderlandschap van Flevoland, heeft het meerdere randmeren met goede recreatiemogelijkheden, en het IJssel- en Markermeer zijn niet de enige. Wanneer u een zeilboot in Flevoland huurt, bijvoorbeeld bij Deko Marine in Lelystad, en zie het polderland vanaf het water. Zeil langs de polders de sluizen door richting het Ketelmeer, en vervolg je route langs het Veluwemeer, Eemmeer en Gooimeer. Dit is een rondje om de provincie Flevoland! Onderweg kunt u er ook voor kiezen te aan te meren in sfeervol Zeewolde, of dolfijnen te bewonderen in het Dolfinarium van Harderwijk! Maar vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Urk! De sfeervolle havenstad vormde het decor voor de in 2016 opgenomen film Dunkirk! 

Weersomstandigheden 

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in Juli.Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust. Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Nederland niet ongewoon. 
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.