Bootverhuur > Zeilschip huren > Zeilschepen Nederland > Zeilschepen Friesland

Zeilschip huren in Friesland

45588 reviews

Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland

Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland (1924)

Zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip (1924) 34 m

Schipper bij prijs inbegrepen

13 cabines 3 badkamers 53 plaatsen 34 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.475 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Bavaria 46 - 3 in Marina Stavoren, Friesland

Huur zeilschip Bavaria 46 - 3 in Marina Stavoren, Friesland (2007 opknapbeurt 2020)

Zeilschip Bavaria 46 - 3 (2007, opknapbeurt 2020) 14 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 6 Slaapplaatsen Marina Stavoren (Friesland)
vanaf € 227 /dag
Bekijk boot

Zeilboot huren Friesland - Info

Friesland kent vele meren en kanalen. Allemaal onderling verbonden, omgeven door een prachtig landschap. Het is niet voor niets dat dit uitgebreide waternetwerk Friesland één van de meest geliefde Nederlandse provincies maakt om een zeilboot te huren. Het zijn ook deze omstandigheden die jaarlijks vele watervogels trekken. 

Havens en activiteiten in Friesland

Door de aanwezige, diverse wateren in Friesland, is het een populair gebied voor watersporten. De provincie huist dan ook vele evenement en activiteiten, in en rondom de Friese Meren. Als één van de meest bevaren gebieden van Nederland, is er ook een brede selectie aan verschillende routes. En de vele routes hebben natuurlijk ook talloze jachthavens met zich meegebracht. Het is dus niet zo gek dat Friesland vaak de voorkeur verdient voor een zeilboot huren! 

Daar komt nog eens bij dat de infrastructuur van deze prachtige provincie sterk is verbeterd dankzij het Friese Meren Project sinds het jaar 2000. Vandaag de dag zijn er maarliefst 7 routes te bevaren door de provincie Friesland. 

Een bekende is de ¨Woudaaproute¨. Deze route zal u meenemen naar talloze sfeervolle dorpen, historische gebouwen, spectaculaire kerken, grachten en indrukwekkende musea. Deze route is overigens ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Om het meest uit deze route te kunnen halen, raden wij u aan een zeilboot te huren in Heeg of in Teherne! Twee plaatsen die op zichzelf al het bezoeken waard zijn. 

Wel eens gehoord van Sneek? Zo ja, dan heeft u waarschijnlijk ook wel eens gehoord van de beroemde Sneekweek. Centraal in deze week staan verscheidene zeilwedstrijden in allerlei categorieën. Waar? Aan het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Ook wanneer de avonduren haar intrede doen tot in de vroege uurtjes is er veel te beleven tijdens de Sneekweek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote bootshow, voorzien van vuurwerk en verschillende muziek acts! Wanneer? Begin Augustus. De perfecte weersomstandigheden voor een zeiltocht dus! Een zeilboot huren in Sneek is de meest praktische optie om van dit zeil spektakel te genieten. Zoekt u tijdens dit spektakel of op elk ander gewenst moment in het jaar een iets rustigere optie? Dan is een zeilboot huren in Heerenveen of Lemmer ook een goede keuze! Heerenveen is slechts een klein stukje zeilen van Sneek vandaan, terwijl u vanaf Lemmer een langere zeiltocht voor de boeg zult hebben. 

Klimaat

Als u op zoek bent naar de juiste datum om een zeilboot te huren in Friesland  moet u wel rekening houden met het klimaat. Door de nabijheid van de Noordzee heerst er in Friesland een gematigd zeeklimaat. Vooral de warme zomer in Friesland nodigt uit om een zeiltocht te maken in deze prachtige regio. In de zomer is de gemiddelde temperatuur is 20 graden. Tijdens de maanden oktober-februari, veroorzaken moessons sterkte stormen. Tijdens deze maanden is het weer overigens ook erg onvoorspelbaar. Check dus altijd even buienradar of buienalarm! 

Vervoer

Als u besluit een zeilboot te huren in Friesland moet u daar eerst zien te komen. Friesland is het makkelijkst  te bereiken met de auto via de A31 / N31, N32 en N355 uit Duitsland. Maar ook een reis met het openbaar vervoer is mogelijk. Met de trein kunt u bijvoorbeeld uitstappen in Leeuwarden.
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie