Zeilschip huren Ibiza

Ibiza is één van de geliefste vakantiebestemmingen ter wereld, een vakantieparadijs met een kustlengte van 170km. Ibiza staat ook wel bekend als het party-eiland, echter heeft dit Spaanse eiland zo veel meer te bieden dan alleen feesten. Wie op Ibiza een zeilschip huurt kan zich verheugen op een unieke en onvergetelijke vakantie. Kristalhelder water en vele kleine baaien, die alleen te voet of per boot bereikbaar zijn, laten je het dagelijks leven snel vergeten.  Het is ook niet gek dat Nederlanders zo dol zijn op Ibiza. Ervaar de zonsondergang vanaf het water en proef van de lokale gerechten bereid met verse zeevruchten en vis.

Zeilen rondom Ibiza

Ibiza en omgeving vormt een prachtig gebied om een zeilschip te huren. Over het algemeen heersen op Ibiza goede zeilcondities met een windkracht van 3 tot 4. Van oktober tot mei regent het af en toe, en kan het ook nog wel eens stormen. Meestal heerst er een zuidoostelijke of zuidwestelijke wind. De wind wordt beïnvloed door de winden Llevante (oost) en Poniente (west).

 Het is relatief makkelijk zeilen rondom Ibiza. Behalve bij het punt La Bota zijn er nauwelijks gevaarlijke riffen of te ondiepe plekken. La Bota ligt op ongeveer een mijl ten noordwesten van het eiland Es Vedra en wordt niet aangegeven. Wij bevelen u in ieder geval aan om een kijk te nemen naar de Zeekaart. Ook loont het zich vaak om de verhuurder te vragen naar bijzonderheden.

Vaargebieden in Ibiza 

Verschillende baaien in Ibiza zijn ideaal om even aan te meren of te zwemmen. Ga bijvoorbeeld eens naar Cala Salada, Cala Conta, of breng een bezoekje aan Cala Bassa en Las Salinas. Naast de prachtige baaien kent Ibiza ook vele sfeervolle, pittoreske haventjes, zoals Eivissa, Marina Botafoch, Marina Magna en Santa Eulalia. Ibiza town is eveneens sfeervol maar iets groter, maar mocht u de drukte helemaal willen ontsnappen, vergeet dan in ieder geval niet Eivissa te bezoeken. De mooiste plekjes vindt u daar. 

De hoofdstad Ibiza Town is toch ook zeker een bezoek waard. Enorme middeleeuwse muren omringen de stad en geven Ibiza een uniek stadsgezicht. In 1990 werd de oude stad zelfs uitgeroepen tot UNESCO World Heritage.

Waar u ook voor kiest, in Ibiza kunt u, ondanks dat de reputatie anders doet vermoeden, de drukte ook zeker afwisselen met complete rust. En overal waar u gaat, zal de natuur u blijven verbazen. 

Havens in Ibiza

In totaal beschikt Ibiza over 5 havens die plaats bieden voor uw boot tijdens uw vakantie. Houd er echter rekening mee dat Ibiza als vaargebied erg populair is tijdens het hoogseizoen en de havens dus overvol kunnen raken. 
 
Santa Eulalia en Sant Antoni zijn twee grote en belangrijke havens van Ibiza. Hier vindt u een ruim aanbod aan faciliteiten zoals douches, benzinestations, onderhouds faciliteiten en vele restaurants en supermarkten.

De Marina Ibiza is de meest bekende pier op Ibiza. De marina telt 536 ligplaatsen en er zijn jachten aangemeerd van meer dan 60 meter. Marina Ibiza hanteert een exclusieve service met een wasservice, elektriciteit, W-LAN en tal van andere services. De marina is verdeeld in gebieden, noord en zuid. De noordelijke haven is bedoeld voor kleine en middelgrote boten, en het zuiden biedt voldoende ruimte voor de grote schepen.

Reistips voor Ibiza

In Ibiza Town vindt u een luchthaven, waarvandaan er veel overstapmogelijkheden zijn. Bussen nemen u mee naar de kleinere havens. Zoek van te voren dus even goed uit waar u moet zijn voor uw zeilschip verhuur. 
Bootverhuur > Zeilschepen > Spanje > Ibiza

Zeilschip huren op Ibiza

7 Guletverhuur

36139 reviews

De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen
Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nautal gebruik van cookies.
Door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met de cookies. Meer informatie.