Bootverhuur > Zeilschip huren > IJsselmeer

Zeilschip huren aan het IJsselmeer

45628 reviews

Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland

Beleef een onvergetelijke vakantie aan boord van deze Traditioneel zeilschip gulet

Zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip (1924) 34 m

Schipper bij prijs inbegrepen

13 cabines 3 badkamers 53 plaatsen 34 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.475 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Bavaria 46 - 3 in Marina Stavoren, Friesland

Fantastische Bavaria gulet in Friesland

Zeilschip Bavaria 46 - 3 (2007, opknapbeurt 2020) 14 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 6 Slaapplaatsen Marina Stavoren (Friesland)
vanaf € 227 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Custom Zeilschip in Marina Monnickendam, Noord-Holland

Beleef een onvergetelijke vakantie aan boord van deze Zeilschip gulet

Zeilschip Custom Zeilschip (1925, opknapbeurt 2008) 31 m

Schipper bij prijs inbegrepen

2 badkamers 55 plaatsen Marina Monnickendam (Noord-Holland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
Huur zeilschip Joris de Wit Sailing Vessel in Buyshaven, Enkhuizen, Noord-Holland

Beleef een onvergetelijke vakantie aan boord van deze Sailing Vessel gulet

Zeilschip Joris de Wit Sailing Vessel (1960) 62 m

Schipper bij prijs inbegrepen

14 cabines 14 badkamers 85 plaatsen 41 Slaapplaatsen Buyshaven, Enkhuizen (Noord-Holland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot

Zeilboot huren aan het IJsselmeer  

Het IJsselmeer is niet voor niets één van de populairste gebieden in Nederland om te zeilen en een zeilboot te huren. Dit meer, de voormalige Zuiderzee, grenst aan de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland, en biedt daarom vele mogelijkheden. Er zijn talloze havenstadjes, steden kunnen afgewisseld worden met natuur, en de weersomstandigheden lenen zich uitstekend om te zeilen. Als het grootste meer in Nederland met een totale oppervlakte van 1100 km2, staat een zeilboot huren aan het IJsselmeer gelijk aan veel keuze, ruimte en vrijheid.

Havens en bezienswaardigheden aan het IJsselmeer 

Noord-Holland, aan de westkant van het IJsselmeer, heeft meerdere sfeervolle jachthavens. Ook waar het IJsselmeer overgaat in het Markermeer, liggen meerdere mogelijkheden. Omdat er geen aanzienlijke stromingen zijn en er veel ruimte is, is een zeilboot huren aan het IJsselmeer en Markermeer altijd een goede keuze. Huur uw zeilboot bijvoorbeeld in Enkhuizen, en zeil dan in zuidelijk richting Hoorn en door naar EdamVolendam en Monnickendam. Meer bijvoorbeeld aan in Volendam, en proef hier de Hollandse cultuur waar de stad zo beroemd om is. Proef heerlijke Hollandse garnalen en gerookte paling, of bewonder de oud-nederlandse klederdracht. Een zeilboot huren aan het IJsselmeer leent zich ook perfect voor een bezoekje aan de hoofdstad. Aangemeerd in Volendam kunt u een bus pakken naar Amsterdam. Proef de cultuur in deze beroemde stad en keer vervolgens terug om van de verse vis te genieten in de haven van Volendam. 
 
Ook de oostkant van het IJsselmeer is een aanrader voor jachthavens om te bezoeken. Huur een zeilboot in Lemmer, een sfeervol dorp met aangelegen jachthaven. Niet voor niets trekt deze plaats in de zomer veel toeristen: het is één van de bekendste watersportplaatsen in Friesland en leent zich in de zomer ook uitstekend voor als badplaats. Vanaf hier kunt u uw tocht in noordelijk richting vervolgen richting Stavoren en Hindeloopen. En mocht u benieuwd zijn naar het Friese binnenland, dan kunt u ervoor kiezen Friesland verder te ontdekken via haar vele meren en kanalen. Meer bijvoorbeeld aan bij het plaatsje Sneek, waar iedere eerste zaterdag van Augustus de zogenaamde ´Sneekweek´ van start gaat. Deze week staat volledig in het teken zeilwedstrijden in verschillende categorieën, die voornamelijk plaatsvinden op het Sneekermeer. 
 
Ook de provincie Flevoland grenst aan het IJsselmeer. Deze provincie is de jongste, en is grotendeels ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Huur bijvoorbeeld een zeilboot bij jachthaven Deko Marine in Lelystad, en zie het polderland vanaf het water. Zeil langs de polders de sluizen door het Ketelmeer, en vervolg je route langs het Veluwemeer, Eemmeer en Gooimeer. Dit is een rondje om de provincie Flevoland! Onderweg kunt u er ook voor kiezen te aan te meren in Zeewolde, of dolfijnen te bewonderen in het Dolfinarium van Harderwijk! 
 
Kortom, een zeilboot huren aan het IJsselmeer is ideaal wanneer je wilt kunnen genieten van diverse jachthavens, en van de verschillende culturen in de drie provincies. 

Klimaat- en Windomstandigheden aan het IJsselmeer 

Het gematigde zeeklimaat van Nederland, mede door de invloed van de Noordzee, zorgt voor de beste weersomstandigheden om te varen in de maanden April tot en met November, met de warmste maand in Juli. En, ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er aan het IJsselmeer grote schommelingen in windsnelheid. Zo varieert het jaargemiddelde van 8 km/u in het binnenland tot 20 km/u aan de kust (de Waddenzee). Raadpleeg dus altijd even het weerbericht, wisselvallig weer is in Nederland niet ongewoon! 

Heeft u meer vragen over een zeilboot huren aan het IJsselmeer of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan contact op met Nautal. 
Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie