Bootverhuur > Zeilschip huren > Zeilschepen Nederland

Zeilschip huren in Nederland

45588 reviews

Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland

Huur zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip in Harlingen, Nederlands, Friesland (1924)

Zeilschip Gulet Traditioneel zeilschip (1924) 34 m

Schipper bij prijs inbegrepen

13 cabines 3 badkamers 53 plaatsen 34 Slaapplaatsen Harlingen, Nederlands (Friesland)
vanaf € 2.475 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Bavaria 46 - 3 in Marina Stavoren, Friesland

Huur zeilschip Bavaria 46 - 3 in Marina Stavoren, Friesland (2007 opknapbeurt 2020)

Zeilschip Bavaria 46 - 3 (2007, opknapbeurt 2020) 14 m

Zonder schipper (bareboat)

3 cabines 2 badkamers 8 plaatsen 6 Slaapplaatsen Marina Stavoren (Friesland)
vanaf € 227 /dag
Bekijk boot
Huur zeilschip Custom Zeilschip in Marina Monnickendam, Noord-Holland

Huur zeilschip Custom Zeilschip in Marina Monnickendam, Noord-Holland (1925 opknapbeurt 2008)

Zeilschip Custom Zeilschip (1925, opknapbeurt 2008) 31 m

Schipper bij prijs inbegrepen

2 badkamers 55 plaatsen Marina Monnickendam (Noord-Holland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
Huur zeilschip Joris de Wit Sailing Vessel in Buyshaven, Enkhuizen, Noord-Holland

Huur zeilschip Joris de Wit Sailing Vessel in Buyshaven, Enkhuizen, Noord-Holland (1960)

Zeilschip Joris de Wit Sailing Vessel (1960) 62 m

Schipper bij prijs inbegrepen

14 cabines 14 badkamers 85 plaatsen 41 Slaapplaatsen Buyshaven, Enkhuizen (Noord-Holland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
Huur zeilschip Custom KlipperAnna in Gependam, Noord-Holland

Huur zeilschip Custom KlipperAnna in Gependam, Noord-Holland (1902)

Zeilschip Custom KlipperAnna (1902) 24 m

Schipper bij prijs inbegrepen

7 cabines 1 badkamer 25 plaatsen 22 Slaapplaatsen Gependam (Noord-Holland)
Prijs op aanvraag
Bekijk boot
De prijs is afhankelijk van de datum en duur van de verhuurperiode Voeg datum toe voor prijzen

Zeilboot huren in Nederland

Door haar ligging aan de Noordzee en de vele meren is Nederland een uitstekende locatie om te zeilen. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste mensen in Nederland wel een keer op een zeilboot gevaren hebben. Zou je ook een keer willen kennismaken met de zeilsport, of ben je al een ervaren zeiler en wil je graag een zeilboot huren in Nederland? Zoek dan niet verder! Bij Nautal vind je het grootste aanbod aan zeilboten voor de verhuur. Lees verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is bij Nautal!

Is het mogelijk om een zeilboot te huren met schipper in Nederland?

Wanneer je volledig wilt ontspannen op je vaarvakantie, of wanneer je nog niet veel ervaring heeft, kun je ervoor kiezen om een zeilboot met een schipper te huren bij Nautal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een zeilboot zonder schipper te huren voor de optimale zeilervaring. Zonder vaarbewijs mag je het water op als de zeilboot korter is dan 15 meter. Voor boten langer dan 15 meter en boten die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur heeft u vaarbewijs 1 nodig.  Om op de Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, het Markermeer, het IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde te mogen varen heb je ook vaarbewijs II nodig. In Zeeland zijn dit de Oosterschelde en de Westerschelde.

Wat kost het huren van een zeilboot in Nederland?

Je kunt in Nederland al een zeilboot huren vanaf 89 euro per dag in het laagseizoen en 126 euro per dag in het hoogseizoen. Sommige boten huur je alleen per week. Per week zijn de kosten vanaf 535 euro in het laagseizoen en 650 euro in het hoogseizoen. De prijs kan naast het vaarseizoen ook beïnvloed worden door de grootte en het bouwjaar van de boot en de gekozen extra’s, zoals de aanwezigheid van een schipper.

Hoe is het weer?

Ondanks het regenachtige imago van Nederland, regent het gemiddeld slechts 7.6% van de tijd. Het gematigde zeeklimaat in Nederland biedt de beste zeilomstandigheden van april tot en met november, met de warmste maand in juli. De kustprovincies in het Westen, Zuidwesten en Noorden doorgaans zachter weer dan de Oostelijke provincies. Perfect zeilweer dus, in Nederland.

Wat te doen met een gehuurde zeilboot in Nederland?

Nederland biedt veel mogelijkheden om te zeilen. De belangrijkste provincies zijn Friesland, Noord-Holland en Zeeland. Lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Friesland

Friesland is een van de waterrijkste provincies van Nederland. Met al haar meertjes, kanalen en natuurlijk de waddenzee, is dit de ideale locatie om een zeiltocht te maken! Dé zeilstad van Friesland is natuurlijk Sneek met het Sneekermeer. Andere belangrijke Friese meren zijn de Groote Brekken, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen en het Slotermeer. De meren zijn perfect voor zeiltochten. Het grootste meer is natuurlijk het IJsselmeer. Vaar eens naar een van de authentieke vissersdorpen langs het IJsselmeer, zoals Lemmer en Makkum. Denk ook aan Anjum aan de Waddenzee, want wanneer je jezelf op het IJsselmeer bevindt, ben je zeker niet opgesloten. Zeil via een van de sluizen in de afsluitdijk naar de Waddenzee en begeef jezelfnaar een van de Waddeneilanden! Met een kleine zeilboot kun je richting het oosten naar Schiermonnikoog. Met een grote boot kun je beter naar bijvoorbeeld Terschelling of Texel zeilen.

Noord-Holland

Noord-Holland ligt aan het IJsselmeer, het Markermeer, de Noordzee en de Waddenzee. Hiermee is deze provincie ook uitermate geschikt om te zeilen. Maak de oversteek vanaf Friesland, vaar over het naviduct bij Enkhuizen en bezoek Hoorn, Volendam of Monnickendam! Neem hier plaats op een terrasje en warm op of koel af met een drankje. Vanaf het Markermeer kun je zelfs het IJmeer op om Amsterdam te bereiken! Omdat er geen aanzienlijke stromingen staan op deze meren is het altijd een goede keuze om een boot te huren op het IJsselmeer. U kunt natuurlijk ook het avontuur aangaan om een boot te huren in Den Helder en naar beneden te zeilen op de Noordzee langs alle kustplaatsen.

Zeeland

Genoeg van het hoge Noorden? Neem dan eens een kijkje in Zeeland in het Zuid-Westen van Nederland. De Zeeuwse wateren lenen zich uitstekend voor een zeiltocht. De Westerschelde heeft een open verbinding met de Noordzee. Hier vallen met laag water platen droog, wat een perfecte mogelijkheid biedt om zeehonden en zeevogels te spotten! De Oosterschelde is te bereiken via de Westerschelde en via de Oosterscheldekering. Het is niet alleen door de mooie dorpjes in de omgeving een fantastische plek om te zeilen, maar ook door al het natuurschoon. De kans is groot dat je een bruinvis tegenkomt in dit heldere water! Het Veerse meer met haar vele bochten biedt de ideale uitwijklocatie wanneer het te hard waait. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. In dit meer liggen verschillende onbewoonde eilandjes waarvan er een aantal volledig of deels begaanbaar zijn.

Kortom, met meer dan 520 kilometer kustlijn en met een groot aantal kleine en grote meren is Nederland de ideale locatie voor een ontspannen zeiltocht. Huur een boot bij Nautal en ga op avontuur!

Zeil in deze gebieden in Nederland

Deze website gebruikt cookies, door hier te blijven aanvaardt u ons gebruik ervan. Lees meer over hun gebruik in ons privacybeleid. Meer informatie