Varen in Friesland

Varen in Friesland: voor welke boot kiest u?

Friesland leent zich uitstekend voor een vaarvakantie of een dagje op het water. Hebt u al wel over de bestemming nagedacht, maar nog niet over het type boot dat u wilt huren in Friesland? Lees dan verder over de mogelijkheden. Van een zeilboot voor 2 personen tot een groot jacht huren in Friesland, in Friesland is er veel mogelijk. Iedere boot heeft zo zijn eigen voordelen, van een volledig uitgeruste slaapcabine en keuken tot eenvoudige mogelijkheden om te manoeuvreren en onder een brug door te varen.

Varen in Friesland

Welke boot kiest u in Friesland?

Kunt u het beste een zeilboot of juist een motorboot huren in Friesland? Hieronder vergelijkt u de verschillende types boten die in Friesland het meest gebruikt worden.

  • Een sloep huren in Friesland: een sloep huurt u voor een gezelschap van 2 tot 12 personen. Een sloep is eenvoudig te besturen, en manoeuvreren gaat soepel. Een sloep is geschikt voor een dagtocht, niet voor overnachtingen. Daarentegen hebt u meestal geen ervaring nodig en vaart u er eenvoudig mee onder de meeste bruggen door.
  • Een zeilboot huren in Friesland: een van de populairste types boot om te huren in Friesland is een zeilboot. Er is dan ook een ruim aanbod aan zeilboten en er wordt op de Friese wateren veel gezeild. Zeilen kan voor een dag, maar er zijn ook zeilboten met slaapcabines en sanitair. Met weinig ervaring is het aan te raden een kleinere zeilboot te huren.
  • Een motorjacht huren in Friesland: wilt u optimaal genieten van uw vaarvakantie en niet te actief bezig zijn, dan is een motorjacht het ideale vervoermiddel in Friesland. Ze zijn te huur voor 2 tot 14 personen en veelal voorzien van slaapcabine en sanitair. Is een motorjacht langer dan 15 meter, dan hebt u hiervoor een vaarbewijs nodig.
Varen in Friesland

Veel van onze boten zijn, afhankelijk van het aantal personen waarvoor deze geschikt is, voorzien van slaapcabines en sanitair. Vaak gaat het hier om een aantal vaste bedden en een zithoek die kan worden omgebouwd tot tweepersoonsbed. In de keuken vindt u alle benodigdheden om uitgebreid te eten, zoals een pannenset, borden, bestek en ander gerei. Elektrische boten zijn daarnaast voorzien van diverse apparaten zoals een koffiezetapparaat, kookplaat, oven, koelkast en televisie. De vuilwatertank waarop het elektrisch toilet is aangesloten, kan geleegd worden in de grotere jachthavens.

Varen op de Friese meren en het IJsselmeer

Ook wanneer u een ander type boot zoals een catamaran huurt, geniet u van de waterrijke omgeving van Friesland. Hier vaart u onder andere op de Friese meren, het IJsselmeer en diverse kanalen. Zo legt u een deel van de Elfstedenroute af of verkent de Zuidwest-Frieslandroute langs typisch Friese dorpjes. Waar u ook vaart in Friesland en voor welke boot u ook kiest, het is heerlijk uitwaaien tijdens uw Friesland-vakantie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *