boot huren sneek

Een zeildag in Sneek: geniet van een dag op het water

Om een boot te huren in Friesland kunt u op diverse plaatsen terecht. Zo ook in Sneek, waar ieder jaar weer veel zeilboten varen. Een boot huren in Sneek geeft u toegang tot het Sneekermeer, maar u kunt ook uitwijken naar andere Friese meren en het IJsselmeer. Het is redelijk druk op het water in Sneek, hoewel er altijd de mogelijkheid is om de rust op te zoeken. Vanuit Sneek kunt u namelijk via het water alle kanten op.

Varen in Sneek op de Friese meren

Een van de bekendste Friese meren is het Sneekermeer, dat zoals de naam al zegt bij Sneek ligt. Het is ontstaan in de middeleeuwen, en in de loop der tijd voorzien van talrijke watersportfaciliteiten. Hier kunt u niet alleen varen, maar ook zwemmen, surfen en waterskiën. Verder kunt u tijdens de jaarlijkse Sneekweek in augustus getuige zijn van talloze zeilwedstrijden. Vanaf het Sneekermeer hebt u toegang tot de overige Friese meren, een gebied van 35 meren met een totale oppervlakte van 9300 hectare. Gaat u een boot huren in Sneek, dan geniet u van het prachtige landschap en het varen over de Friese wateren. Vaar bijvoorbeeld naar Akkrum, Joure, Heeg of Langweer. 

boot huren sneek

Een boot huren in Sneek doet u het beste in het vaarseizoen, van april tot eind oktober of begin november. Hebt u geen tot weinig ervaring, dan kunt u het beste kiezen voor een kleinere boot en op warmere dagen varen. Het weer in het voor- en najaar kan veranderlijk zijn, dus varen in die periodes is alleen aan te raden wanneer u meer ervaring hebt. Ook het huren van een boot in Sneek met schipper is mogelijk. Dit geeft u tevens de mogelijkheid om onbezorgd te genieten van het uitzicht en het gezelschap van vrienden of familie. Op het water in Sneek kunt u heerlijk uitwaaien tijdens uw Friesland-vakantie.

Bezienswaardigheden tijdens uw dag in Sneek

Ook aan wal heeft Sneek veel te bieden. Vaar de binnenstad van Sneek binnen via de honderd jaar oude Waterpoort. Aanleggen kan op de gemeentelijke ligplaatsvoorzieningen, die zich uitstrekken van het havenkantoor op de Somerrakpromenade tot aan de Waterpoort zelf. Hier wandelt u door straatjes omzoomd door huizen met prachtige gevels en gezellige terrasjes. Sneek heeft een karakteristiek centrum met een grachtengordel en oude verdedigingslinie.

boot huren sneek

Bezoek tijdens het zeilen in Sneek ook het Fries Scheepvaart Museum en leer alles over de geschiedenis van de Friese scheepvaart. Bezichtig historische gebouwen zoals het stadhuis uit 1487, de Grote of Martinikerk, het Hooghuis, station Sneek, de Epemastate en het Bolwerk. In het gezellige centrum kunt u ook uitstekend winkelen in de gezellige boetiekjes en winkels. Sneek heeft alles wat u van een dag zeilen in Friesland verwacht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *