Terras aan het water Friesland; bezoek de 10+ mooiste plekken

In het mooie Friesland zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om heerlijk te gaan varen. Er zijn vele rivieren, kanalen en meren die je kan verkennen met een boot. Zo kan je overal heen en verschillende steden en natuurgebieden vanaf het water bekijken. Natuurlijk is het af en toe heerlijk om even aan te meren voor een kopje koffie, lekkere lunch, een paar drankjes of een diner. Je kan er voor kiezen om aan te meren in een jachthaven en een dorpje te verkennen, maar er zijn ook een aantal leuke mogelijkheden voor een terras aan het water in Friesland! Zo kan je in het zonnetje genieten van het uitzicht en je (gehuurde) boot van een afstandje bewonderen. Wij hebben een aantal van de mooiste plekjes voor jou op een rijtje gezet.

Interactieve kaart met restaurants aan het water

Terras aan het water in Friesland kaart

Op deze kaart kan je alle restaurants nog een keer terug zien. We hebben daar zelfs nog wat extra mogelijkheden voor je toegevoegd, mocht je op zoek zijn naar een mooie plek op een andere locatie. Als je op jouw gewenste restaurant klikt kan je gemakkelijk de website bezoeken of de route via Google Maps bekijken.

De Kade – Grou

4.7/5 van de 185 Google Maps reviews
Woensdag t/m zondag vanaf 12:00 uur

Mooi en modern restaurant gelegen aan de Rjochte Grou. Er is een aanlegsteiger vlak voor het restaurant, ideaal om aan te meren voor een heerlijk kopje koffie, een drankje of een lunch. Het restaurant wordt door gasten beschreven als persoonlijk maar tegelijkertijd ook professioneel. Er is een uitgebreide kaart beschikbaar en de geserveerde maaltijden voldoen over het algemeen aan de verwachtingen van bezoekers.

Het Raadsel van de Wadden – Anjum

4.6/5 van de 523 Google Maps reviews
Vrijdag t/m maandag van 17:00 – 22:00

Gelegen aan de grens met Groningen in het Nationaal Park Lauwersmeer ligt het Raadsel van de Wadden. Na een dagje rondvaren in dit schitterende gebied met indrukwekkende natuur en bijzondere vogels, bent u vast op zoek naar een mooi plekje om te dineren. Meer aan in de jachthaven, neem plaats en geniet van het uitzicht over het Lauwersmeer. Over het algemeen zijn bezoekers zeer tevreden over het personeel en de prijs kwaliteit verhouding van het eten.

Het Paviljoen – Dokkum

4.9/5 van de 13 Google Maps reviews
Maandag + woensdag t/m zaterdag vanaf 16:00 – zondag vanaf 12:00

Dit restaurant is gevestigd in vakantiepark de Schreiershoek aan de Dokkumer Grutdjip. Als je een boot huurt in Dokkum kan je dit mooie stadje vanaf het water verkennen, en via deze rivier aanmeren bij dit leuke restaurant. Bezoekers vinden de kaart wat aan de kleine kant, maar het restaurant wordt beschreven als goed verzorgd en bezoekers zijn tevreden over de locatie en de kwaliteit van het eten.

‘T Havenmantsje – Harlingen

4.6/5 van de 593 Google Maps reviews
Maandag t/m zondag van 12:00 – 21:00

Aan de Oude Buitenhaven in Harlingen ligt het luxe restaurant ‘t Havenmantsje. Je bereikt deze indrukwekkende locatie via de Waddenzee of het Van Harinzmakanaal en je kan aanmeren in de haven. Vanaf de serre heb je een prachtig uitzicht over de haven en de binnenvarende vissersboten. Er is een uitgebreide menukaart aanwezig met de mogelijkheid voor een 2- of 3- gangen lunch en een 3-,4-,5- of zelfs 6- gangen diner. Daarnaast zijn er ook verschillende wijnarrangementen. Over het algemeen zijn bezoekers zeer tevreden over dit restaurant, zowel de locatie als het eten en het personeel vallen goed in de smaak.

De Winze – Wyns

4.5/5 van de 562 Google Maps reviews
Woensdag t/m zondag van 11:00 – 23:00

Als je Friesland op een unieke manier wilt verkennen, kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld een sloep te huren en via de trekvaart Dokkumer Ee van Dokkum naar Leeuwarden te varen. Dit is een mooie route met een bijzonder uitzicht over de Nederlandse landschappen. Halverwege ben je misschien wel op zoek naar een mooie plek voor een kopje koffie, drankje of lunch in het zonnetje op een terras. Hiervoor is de Winze ideaal, meer aan langs één van de aanlegsteigers en geniet van het uitgebreide aanbod. Over het algemeen zijn bezoekers zeer tevreden over de kwaliteit van het eten, het personeel, de prijs en de perfecte ligging aan het water.

Picknickers – Terherne

4.5/5 van de 732 Google Maps reviews
Woensdag t/m zondag van 09:00 – 21:00

Eén van de mooiste meren van Friesland is het Sneekermeer. Huur een boot in Sneek en verken dit bijzondere gebied. Gelegen bij de Heerenzijlbrug waar je van het Sneekermeer naar de Terkaplesterpoelen kan varen, vind je het restaurant Picknickers. Aan dit terras aan het water in Friesland kan je in het zonnetje heerlijk genieten van een diverse lunch, kopje koffie, drankje of dinner. Bezoekers zijn over het algemeen erg positief over de sfeer, locatie en het enthousiaste personeel.

De Markol – Lemmer

4.5/5 van de 164 Google Maps reviews
Vrijdag t/m maandag van 15:00 – 21:00

Dit restaurant is een uniek plaatje om te zien: het is een rond eilandje waar vele boten om heen kunnen aan meren. Vaar vanuit Lemmer via het Streamkanaal naar deze bijzondere locatie en meer jouw boot aan om te genieten van een heerlijk drankje of diner. Bezoekers zijn zeer tevreden met de portiegroottes in verhouding met de prijs en de vriendelijkheid van het personeel.

Het Theehuis – Grou

4.4/5 van de 1.383 Google Maps reviews
Maandag t/m zondag van 10:00 – 22:00

Het is gelegen in Grou, een plaatsje vlak bij Nationaal park de Alde Feanen. Dit park is erg mooi om te ontdekken per boot, er is veel indrukwekkende natuur en verschillende vogel- en diersoorten te vinden. Een ideaal terras aan het water in Friesland is het terras van Het Theehuis. Het terras is mooi en modern ingericht met uitzicht op een meer en de haven. Bezoekers zijn zeer tevreden, vooral de prachtige locatie en inrichting, het vriendelijke personeel en het eten maken dit restaurant zo populair.

De Leyen – Rottevalle

4.3/5 van de 757 Google Maps reviews

Er zijn genoeg mooie meren te vinden in Friesland. Eén daarvan is het meer De Leien, gelegen tussen Burgum en Drachten vlak bij de grens met Groningen. Vanaf dit punt kan je ook gemakkelijk bij Nationaal Park de Alde Feanen varen. Dit restaurant ligt iets verder van het water af, aan een strandje. Hier kan je in de zomer heerlijk aanmeren, genieten van een lunch of drankje en daarna zonnen op het strand terwijl de kinderen in het water kunnen spelen. Deze plek wordt door vele bezoekers aangeraden door de mooie locatie, kindvriendelijke en gastvrije houding en mooi opgemaakte gerechten.

Beachclub Sneek – Sneek

Woensdag t/m zondag van 10:00 – 22:00
4.2/5 van de 141 Google Maps reviews

Nog een mooi terras aan het Sneekermeer dat iets centraler is gelegen. Naast dit terras vind je een grote haven waar je met jouw (gehuurde) boot kan aanmeren. Vanaf hier kan je genieten van het schitterende uitzicht op dit mooie meer. Het restaurant is recent opnieuw ingericht en heeft een mooie indeling met een sfeervol strandje. Bezoekers zijn positief over het heerlijke eten en de vriendelijke bediening.

Dat was ons lijstje met een aantal schitterende terrassen aan het water. Mocht je op zoek zijn naar meer mogelijkheden of op een andere locatie? Op deze Google Maps kaart hebben we nog een aantal mooie plekken toegevoegd. We hopen dat je een heerlijke dag of zelfs meerdere dagen hebt op een boot en kan genieten van een terras aan het water in Friesland! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een boottocht, lees dan deze blog over de vaarroutes in Friesland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *